На майстер-класі з робототехніки викладач Університету ознайомив педагогів Львівщини з платформою Arduino

За матеріалами порталу «Освіта Львівщини»
Роман Гасько (праворуч)

В онлайн-режимі відбувся перший майстер-клас для педагогів області, до участі в якому зголосились понад шістдесят вчителів математики, інформатики, хімії та фізики.

«Ми розпочали наші заняття із основ робототехніки, адже це сукупність математики, фізики та інформатики. При заповненні анкети вчителі вказували свої зацікавлення. Академія працює у сфері позашкілля з 2016 року. Наші викладачі, крім того, що викладають у дітей, ще й практикуючі фахівці, які працюють у своїй галузі. Досвід співпраці з вчителями у нас є. Отримані знання вчителі зможуть застосувати як елемент під час уроків або ж сформувати курс позашкільного факультативу», – розповіла директор Академії Старт_ІТ Олена Кобзєва.

На першому занятті старший викладач кафедри систем штучного інтелекту Національного університету «Львівська політехніка» Роман Гасько презентував навчальну платформу Arduino та розповів про поєднання вивчення основ фізики, програмування та математики при використанні безкоштовних онлайн симуляторів.

«Платформу задумували як навчальний проєкт, з часом її вдалось розгорнути в навчальну інфраструктуру, що дає змогу створювати різні проєкти прямо вдома. Можна робити віртуальну симуляцію. Її можна використовувати в курсі математики, фізики чи програмування. Для старту навчання не треба нічого закуповувати. Тут серед іншого є великий вибір сенсорів, які вимірюють різні значення, що можна використовувати на уроках фізики», – зазначив Роман Гасько.

Після теоретичного майстер-класу заплановано провести практичні воркшопи. Подібні заняття також проведуть із веб-програмування та комп’ютерної графіки.

Майстер-класи та воркшопи покликані підвищити кваліфікацію вчителів та визначити запити дітей щодо глибшого вивчення певних тем.