На ХІІІ Міжнародній літній школі МІОКу «Крок до України» відбулася онлайн-дискусія з Назаром Савком

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою
Назар Савко

25 липня гостем дискусійного клубу Літньої школи україністики «Крок до України» був Назар Савко, співак, музикант, композитор, фіналіст шоу «Голос Країни», співавтор популярного дитячого каналу на YouTube «З любов’ю до дітей». На запрошення Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» Назар Савко зустрівся зі слухачами з Аргентини, Бразилії, Німеччини, Іспанії, Польщі, Росії та Румунії. Модерувала подію Оксана П’ятковська, заступниця директорки МІОКу.

Тем для розмови було багато і поживи для роздумів після діалогу із Назаром Савком теж залишилось чимало. Слова гостя ставали тезами для обговорення зі слухачами школи у групах: «Якби ми могли воювати піснями, Україна би перемогла у війні», «Талант – не головне у житті. Головне – твоє бажання вчитися. Завдячуючи науці, ти більше досягнеш, ніж просто маючи талант», «Я би міг співати іншими мовами, я поважаю інші мови і інші національності, але якщо я живу в Україні, державі, яка має таку багату культуру, то гріх не робити своє рідне», «В молодості муза має обриси дівочі», «Писати багато творів і жоден з них не дійде до слухача – гірше, ніж бути автором однієї пісні».

Назар Савко розповів про свою творчу сім’ю, про дружину, яка є його підтримкою у житті та якій присвячує пісні, про найкращу мандрівку – до Бразилії (до речі, хоч співак, жартуючи, називає себе неполіглотом, та португальську мову розуміє), про акторський досвід, про закулісся шоу «Голос Країни», про роботу над каналом «З любов’ю до дітей», про свою професійну діяльність – керівництво дитячою музичною студією, про те, як його сім’я перехворіла Covid–19, та про нові проєкти, які народжуються у карантинних умовах. Співак запросив слухачів школи на свій майбутній концерт, який відбудеться невдовзі, а студенти запропонували приїхати із виступами у їхні країни.

Після дискусійного клубу слухачі школи розійшлися переглядати YouTube-канал, співавтором якого є Назар Савко, та слухати його хіти.

дискусія з Назаром Савком дискусія з Назаром Савком