На кафедрі журналістики та засобів масової комунікації організували Міжнародну літню школу молодих журналістів

Ірина Мартин, Центр комунікації Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-школи

Упродовж трьох днів її учасниками були відомі журналісти, серед яких – більшість випускників кафедри. Вони поділилися зі слухачами цікавою й корисною інформацією, дали слушні поради своїм майбутнім колегам. Зокрема, про особливості роботи СММ-менеджерів розповів СММ-фахівець, фрилансер Артур Жук. Журналіст футбольної команди «Карпати» (м. Львів) Ігор Шевчук поділився власними висновками про те, як цікаво і доступно висвітлювати футбольну тематику, а спеціальна кореспондентка ТСН у США у 2017–2021 роках Яна Слєсарчук окреслила основні аспекти роботи журналіста-міжнародника у вітчизняному медіапросторі. Варта уваги й лекція делівері-менеджера компанії ChargeAfter (Ізраїль/США) Владислава Михайлишина«Штучний інтелект та його застосування в журналістиці на прикладі Chat GPT».

Також у рамках Школи відбувся тренінг «Плюси та мінуси незалежних медіа», який провів співвласник незалежного телеканалу «Броди online» Сергій Нікішин. Він поділився секретами створення незалежного місцевого телеканалу, розповів про особливості роботи такого телебачення, а також виділив плюси і мінуси незалежних масмедіа: зокрема, серед плюсів наголосив на можливості журналістів бути самостійними й мати свободу слова, а серед мінусів назвав наявність заздрісників, брак державного фінансування, часте безробіття в періоди криз у країні, відсутність монетизації на платформі YouTube, тиск з боку влади. Попри те, що є чимало мінусів, незалежні ЗМІ відіграють суттєву роль в українському інформаційному просторі.

Нагадаємо, що щорічна Міжнародна літня школа молодих журналістів на кафедрі ЖЗМК орієнтована як на абітурієнтів, що планують вступати на журналістику, так і на студентів журналістики, журналістів-практиків та інших фахівців медіа. Серед спікерів завжди є ті, хто працює на телебаченні й радіо, у друкованих та інтернет-ЗМІ, в СММ і PR.

Літня школа журналістики – це завжди нові професійні знайомства та цінний досвід. Кожен слухач має нагоду поставити спікерам запитання й отримати на нього відповідь.

Скріншот з онлайн-школи Скріншот з онлайн-школи Скріншот з онлайн-школи Скріншот з онлайн-школи Скріншот з онлайн-школи Скріншот з онлайн-школи Скріншот з онлайн-школи Скріншот з онлайн-школи Скріншот з онлайн-школи