На кафедрі менеджменту організацій ІНЕМ професор з Італії завершив курс лекцій з туризму

Кафедра менеджменту організацій Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-лекції

На кафедрі менеджменту організацій Інституту економіки і менеджменту Львівської політехніки впродовж березня 2024 року проходили гостьові лекції Фабіо Конверті – професора кафедри політології Університету Кампанії Луїджі Ванвітеллі (Казерта, Італійська Республіка). Слухачами відкритих лекцій були студенти IV курсу спеціальності «Менеджмент», а також викладачі ІНЕМ.

Метою проведення занять було ознайомлення з актуальними тенденціями в організації туризму, збереженні історичної та культурної спадщини на прикладі Італії. Лекції проходили в рамках виконання освітнього проєкту міжнародної програми Erasmus+ Jean Monnet Module «Європейський досвід популяризації історичної спадщини та культурного туризму» (101085171 – EEPHCT – ERASMUS-JMO-2022-HEI-TCH-RSCH), що важливо з кількох причин:

  • по-перше, участь професора Конверті дала змогу використати його широкий досвід у сфері популяризації історичної спадщини та культурного туризму, що є ключовим елементом проєкту;
  • по-друге, лектор приніс свіжі ідеї та підходи до роботи з історичною спадщиною і культурним туризмом, особливо з урахуванням унікального досвіду Італії в цій галузі;
  • крім того, співпраця з європейськими експертами за тематикою проєкту сприятиме розбудові міжнародних партнерств та обміну культурними цінностями, що додасть значну цінність до реалізації проєкту.

Залучення професора Фабіо Конверті до викладання лекцій є стратегічним кроком, спрямованим на підвищення якості та ефективності роботи з метою збагачення знань студентів-слухачів міжнародного проєкту європейським досвідом і культурним контекстом.

Під час лекцій професор Конверті звертав увагу на різноманітні аспекти культурного туризму та управління історично-культурною спадщиною, а також на критичні питання їх популяризації. Лектор продемонстрував, як культурний туризм спонукає до співробітництва між Україною та країнами-членами ЄС, сприяє обміну культурними цінностями й розумінню інших культур. Також професор проаналізував успішні практики управління об’єктами історичної спадщини на прикладі Італії (регіон Кампанія) та запропонував методи і стратегії, які можна використовувати в Україні, зокрема у Львівській області. Через ці лекції професор прагнув підкреслити важливість розвитку культурного туризму, ефективного управління історичною спадщиною та застосування сучасних маркетингових стратегій для підвищення інтересу громадськості до історико-культурних об’єктів.

Також всі учасники висловлюють велику подяку керівникові Центру італійсько-української співпраці «Леонардо да Вінчі», асистенту кафедри прикладної лінгвістики Орестові Васильку, який був залучений до перекладу для авдиторії лекцій з італійської мови. Його експертність і вміння робити якісні переклади, а також розуміння контексту і специфіки лекційного матеріалу дали змогу чітко і зрозуміло донести ідеї професора Фабіо Конверті, зберігаючи при цьому відтінки мови та стилю оригіналу. Відтак, викладач Орест Василько став невід’ємною частиною процесу академічного обміну знаннями, допомагаючи збагатити навчальний досвід студентів та розширити їхнє розуміння предмету.

Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції