На кафедрі фотоніки провели онлайн відкрите лабораторне заняття з дисципліни «Мехатроніка і робототехніка»

Кафедра фотоніки Львівської політехніки
онлайн-спілкування

Кафедра фотоніки Інституту телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки Львівської політехніки в умовах карантину вперше провела відкрите лабораторне заняття з дисципліни «Мехатроніка і робототехніка». Проблему роботи із «залізом», якого нема в руках студентів, розв’язано завдяки співпраці Національного університету «Львівська політехніка» та ІТ-компанії Global Logic.

Цей семестр починався як зазвичай, тому студенти в загальноуніверситетській інноваційній лабораторії фізично познайомилися із першим українським Embedded Starter Kit – навчальною системою з проєктування роботів та інтелектуальних пристроїв, інтернету речей, вбудованих систем. У зв’язку з карантином відвідувати лабораторію стало неможливим, а виконання навчального плану – необхідним. Це протиріччя на кафедрі фотоніки вдалося розв’язати на базі сучасних засобів комунікації і знову ж таки за підтримки наших партнерів: завдяки домовленості з Global Logic про дуальну освіту на кафедрі фотоніки в розпорядженні профільного викладача наявний Embedded Starter Kit.

Проведене доцентом В.Я. Татарином відкрите лабораторне заняття з курсу «Мехатроніка і робототехніка» на тему «Вимірювання температури за допомогою прецизійного температурного сенсора LM335Z» за «присутності» викладачів кафедри, запрошених та охочих, підтвердило можливість і плідність такого підходу. Викладачі кафедри в режимі онлайн поділилися досвідом проведення дистанційних лабораторних та практичних занять з інших дисциплін з використанням платформ Zemax та Comsol.