На кафедрі автоматизованих систем управління Львівської політехніки відкрили студентський простір компанії Agiliway

Ірина Мартин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото з відкриття студентського простору

Новий простір облаштували у п’ятому навчальному корпусі, на восьмому поверсі. Урочистий момент відкриття – стрічку перетинає ректор університету Юрій Бобало разом з ідейником цього проєкту, співзасновником компанії Agiliway, випускником кафедри АСУ Ігорем Пасемком. Отож відтепер звичайний коридор став сучасним простором, де студенти можуть працювати й відпочивати, де відбуватимуться різноманітні зустрічі, тренінги чи заняття.

Ректор університету подякував випускникам, які після завершення навчання не поривають зв’язків із Політехнікою і в різний спосіб сприяють її розвитку й осучасненню. А в теперішній час надзвичайно важливо відчувати підтримку випускників.

У події взяли участь проректори університету Лілія Жук, Роман Корж, Володимир Крайовський, директор Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій Микола Медиковський, завідувач кафедри АСУ Василь Теслюк, викладачі, студенти, представники інших кафедр.

Партнерів – міжнародну ІТ-компанію Agiliway, яка спеціалізується на наданні послуг із розробки програмного забезпечення та ІТ-сервісів, – також представляли: маркетинг-директор Дмитро Різник, офіс-директор і керівник будівельного проєкту Роман Копак, заступниця HR-директора Анастасія Кріцак.

Про ідею цього простору розповідає Ігор Пасемко, який у компанії є експертом аутсорсингу розробки програмного забезпечення:

– Спершу ми хотіли обладнати цей простір в укритті, але з часом вирішили, що тут він буде ефективніший. Наша компанія втілювала цей проєкт у співпраці з керівниками інституту й кафедри. Закцентували увагу на просторі, де студенти зможуть проводити вільний час, читати, готуватися до занять, робити свої проєкти в проміжку між парами. На це певною мірою надихнув мене син, який теж навчається в ІКНІ, але на кафедрі ІСМ. Він часто перед парами їде до бібліотеки. І я подумав: а чому б ІКНІ не мати свого простору? Також ми врахували побажання викладачів кафедри – і в облаштуванні простору створили можливість проводити в ньому пари, організовувати зустрічі, круглі столи, цікаві лекції тощо.

Директор ІКНІ Микола Медиковський наголосив, що це не перша і, як сподівається, не остання допомога компанії Agiliway інституту, позаяк на кафедрі інформаційних систем та мереж є дві повністю сучасно обладнані аудиторії. Очільник інституту принагідно наголосив студентам, що ідеї перших ІТ-фірм виникли у стінах цього корпусу, а бізнес-план компанії SoftServe писали у 804-й аудиторії, висловивши впевненість, що сучасні студенти згодом теж створять не один цікавий і перспективний ІТ-проєкт.

Фото з відкриття студентського простору Фото з відкриття студентського простору Фото з відкриття студентського простору Фото з відкриття студентського простору Фото з відкриття студентського простору Фото з відкриття студентського простору Фото з відкриття студентського простору Фото з відкриття студентського простору Фото з відкриття студентського простору Фото з відкриття студентського простору Фото з відкриття студентського простору Фото з відкриття студентського простору Фото з відкриття студентського простору Фото з відкриття студентського простору Фото з відкриття студентського простору Фото з відкриття студентського простору Фото з відкриття студентського простору Фото з відкриття студентського простору Фото з відкриття студентського простору Фото з відкриття студентського простору Фото з відкриття студентського простору