Музеї світу на карантині: як можна доторкнутися до мистецтва

Ліна Кіндратюк, студентка групи ЖР22 ІППО
художня галерея

Студентка групи ЖР22 Інституту права, психології та інноваційної освіти Ліна Кіндратюк здійснила віртуальний тур музеями світу і ділиться враженнями і рекомендує зробити це усім охочим.

Нині через пандемію коронавірусу звичний ритм життя на планеті призупинився. Більшість країн світу зараз на ізоляції. У зв’язку з цим заборонені масові заходи, великі скупчення людей, закриті всі розважальні центри.

Здавалося б, ще не скоро можна буде відвідати нові місця та цікаві події, проте, не варто забувати про альтернативу «живим» відчуттям – «онлайн враження».

Всім, хто любить та захоплюється мистецтвом, випала можливість відвідати різноманітні музеї, театри та опери світу у онлайн режимі. Ви зможете насолоджуватися прекрасним, просто зайшовши на сайт певної установи.

Ось декілька музеїв, які можна відвідати, не виходячи з дому:

1. Музей Лувр. Париж.

На сайті музею можна побачити експонати, картини, прочитати цікаву інформацію та новини. Також є дуже цікавий розділ, де можна ознайомитися з короткими анімаційними мультфільмами про певну картину. Звичайно, що мультфільми озвучені французькою мовою. Але сюжет показано настільки просто, що можна зрозуміти, про що йдеться і без знання мови.

2. Театр-музей Далі. Фігерас, Каталонія.

Музей, який точно запам’ятається надовго. На сайті можна безкоштовно відвідати віртуальний тур, від якого залишаться дуже круті враження. У відвідувача буде можливість пройтися всіма коридорами та залами, побувати на всіх трьох поверхах, детально розглянути всі картини та експонати. А також можна переглянути макет музею в 3D форматі.

Фото уривку з віртуального музейного туру

3. Рейксмузей. Амстердам, Нідерланди.

На сайті цього Нідерландського національного музею є можливість відвідати мультимедійні тури за певними розділами. Можна обрати найцікавіший та повністю поринути в мистецтво. Також Ви маєте змогу самостійно скласти маршрут музеєм, якщо вказати, що Вас найбільше цікавить.

Окрім вищезгаданих, також є можливість відвідати музей Соломона Гуггенхайма (Нью-Йорк), Національний музей природної історії (Вашингтон), музей Ватикану та багато інших.

Ось так цікаво можна провести свій час на карантині, побачити багато нового та отримати незабутні враження. І, можливо, у Вас виникне бажання в майбутньому відвідати декілька музеїв і побачити все на власні очі.

Матеріал підготовлено у рамках проходження навчальної практики на кафедрі журналістики та засобів масової комунікації Інституту права, психології та інноваційної освіти. Керівник практики – к. філол. н., доцент кафедри ЖЗМК О.В. Гарматій.

художня галерея