Можливості штучного інтелекту для міжнародників: магістрант кафедри МІ прочитав лекції для студентів ІМФН та ІГСН

Кафедра міжнародної інформації Львівської політехніки
Юрій Костюченко

Розвиваючи прикладну спрямованість сучасних міжнародних відносин, кафедра міжнародної інформації Інституту прикладної математики та фундаментальних наук Львівської політехніки активно залучає до освітнього процесу експертів-практиків. Особливо цінним є професійний досвід успішних студентів кафедри, яким вони прагнуть поділитися з колегами.

Тож нещодавно у межах нормативної дисципліни «Міжнародна інформація» (лекторка – доцентка кафедри МІ Віра Максимець) студент магістерської освітньо-наукової програми «Міжнародна інформація», співзасновник платформи UBOS.tech, стартап-ментор Юрій Костюченко прочитав лекції «Що таке штучний інтелект» для студентів освітніх програм «Міжнародна інформація» та «Міжнародні відносини» Львівської політехніки.

Надзвичайно цікаві лекції-презентації мали продовження у численних запитаннях студентів щодо можливостей штучного інтелекту, практичного застосування у сфері міжнародних відносин, викликів та загроз, які несе необдумане використання ШІ у деяких сферах діяльності.

Окрема вдячність на організаційну допомогу в підготовці та проведенні цього заходу доценту кафедри МІ Любомирові Хахулі.

До речі, нещодавно на найбільшій ІТ-події в Україні – конференції Arena 2024 – Юрія Костюченка було відзначено подякою як члена Освітньої спільноти Львівського ІТ Кластеру.

Фото з лекції Фото з лекції Юрій Костюченко