Міжнародне стажування – ще одна сходинка до успішного початку наукової кар’єри аспірантки кафедри АВКТ

Кафедра автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій
Фото зі стажування

На початку лютого 2023 року аспірантка кафедри автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій Інституту енергетики та систем керування Львівської політехніки Вікторія Сорокун взяла участь у науково-освітньому стажуванні в міжнародній школі INTRAGEN Winter School, що була організована в Сілезькому технологічному університеті в м. Глівіце, Польща.

Основною метою школи на тему Smart Public Space in Prosument Energy Transition було підвищити зацікавленість аспірантів у міждисциплінарному підході до формування громадського простору з урахуванням можливості управління електроенергією споживачів і таким чином стати частиною сучасної енергетичної трансформації. Додатковою метою також можна вважати підвищення інтернаціоналізації учасників, встановлення нових контактів і створення мереж співпраці. Також важливо відзначити ще таку ціль, як удосконалення дослідницької майстерності науковців через контакти з новими викладачами, відвідування унікальних дослідницьких лабораторій та навчальні візити на підприємства.

Учасники школи ознайомилися з інтелектуальними матеріалами та технологіями в енергетиці: фотоелектричними конструкціями, паливними елементами, питаннями перетворення енергії, особливо в галузі паливних елементів, а також питаннями, що пов’язані з функціонуванням та безпекою розумного міського простору. Програма основного навчання була доповнена програмою заходів, спрямованих на популяризацію польської культури, просування університету, Сілезького регіону та Польщі в контексті їхньої привабливості як місць для розвитку науки, професійної та наукової кар’єри.

Вікторія Сорокун зазначила, що Сілезький технологічний університет є одним з дослідницьких університетів Польщі, де навчається понад 18 000 студентів, є обладнані сучасні лабораторії з багатьох технічних спеціальностей, тому стажування в цьому університеті дало можливість розширити кругозір науковця й надало поштовх для застосування нових сучасних технологій у свої дослідженнях.

Під час навчання та офіційних зустрічей встановлено зв’язки з науковцями з різних країн (Італія, Чехія, Румунія, Угорщина, Латвія, Грузія) та з інших університетів України. Також відбувався обмін науковим та практичним досвідом у різних галузях інженерії та наукових досліджень.

Фото зі стажування Фото зі стажування Фото зі стажування Фото зі стажування Фото зі стажування Фото зі стажування Фото зі стажування Фото зі стажування Фото зі стажування