МІОК Львівської політехніки організував зустріч модераторів «Українського освітнього всесвіту»

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою
Заставка заходу

Команда «Українського освітнього всесвіту» продовжує працювати над тим, щоб новостворена комунікаційна платформа виправдала всі очікування українських педагогів з-за кордону і, що найголовніше, стала комфортним середовищем спілкування для кожного з учасників. Саме тому 2 грудня 2021 року відбулася зустріч керівників проєкту з модераторками Порталу – п. Оксаною Левицькою, головою Світової Координаційної Виховно-Освітньої Ради Світового Конґресу Українців (Канада), п. Галиною Барляк, керівницею Центру вивчення та плекання української мови «Зернятко» (Італія), п. Тетяною Співаковською, заступницею директора Української школи в ОАЕ, п. Ларисою Заник, членкинею Управи Шкільної Ради Українського Конґресового Конґресу Америки (США), п. Ольгою Демчук, вчителькою Української школи при Українському культурному товаристві «Просвіта» (Аргентина) – досвідченими освітянками, професіоналками своєї справи.

Ірина Ключковська, директорка Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка», керівниця проєкту, вкотре наголосила, що «Український освітній всесвіт» розвиватиметься саме завдяки активності освітян, «які формуватимуть ядро для його безперервного руху і розвитку». І головним завданням модераторок, поряд з обміном досвідом, буде гуртування педагогів на Порталі, активізація вже зареєстрованих користувачів та залучення нових учасників.

Координатори проєкту Олена Мицько, провідна філологиня МІОКу, та Андрій Яців, заступник директора МІОКу, детально розповіли про функції модераторів на Порталі та відповіли на всі запитання, які виникали під час бесіди.

В результаті спільного обговорення дорожньої карти «Українського освітнього всесвіту», з’явилися перші ідеї і пропозиції щодо злагодженої співпраці групи модераторів – алгоритм планування розкладу вебінарів і заповнення календаря; визначення (шляхом опитування) найбільш актуальної тематики для зустрічей на Порталі; залучення найдосвідченіших педагогів-практиків до проведення курсів підвищення кваліфікації вчителів-користувачів «Українського освітнього всесвіту»; напрацювання критеріїв і правил щодо дописів та публікацій користувачів на Порталі, зокрема на Форумі.

Отже, сподіваємося, що завдяки ініціативності й професійності модераторок, небайдужості українських освітян з усього світу, при постійній підтримці МІОКу, «Український освітній всесвіт» успішно розвиватиметься.