Міністр цифрової трансформації презентував дорожню карту реформування ІТ-освіти України

За матеріалами сайту Міністерства освіти і науки України
Заставка до матеріалу

16 грудня 2021 року Міністр цифрової трансформації України презентував план реформації IT-освіти до 2030 року на конференції Synergy 2021 IT Business & IT Education.

Під час заходу оприлюднено Дорожню карту проєкту з реформування IT-освіти, яка була розроблена Міністерством освіти і науки спільно з Міністерством цифрової трансформації та охоплює 15 ініціатив у сферах загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої та неформальної освіти.

Також представлено таймлайн впровадження ініціатив, починаючи з першого кварталу 2022 року до 2023 року, та ефект запропонованих ініціатив у перспективі на 10 років.

«Ми маємо величезний попит на ІТ-спеціалістів. Питання пошуку талантів є одним із найбільш важливих для успішного функціонування галузі», – повідомив заступник Міністра освіти і науки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Артур Селецький.

Заступник Міністра зазначив фундаментальну роль викладачів і вчителів для майбутнього держави. МОН працює над дебюрократизацією викладацької діяльності, внесенням нормативних змін для залучення іноземних спеціалістів та IT-практиків до викладання в українських закладах освіти.

Невід’ємною складовою успішної реформи IT-освіти має стати синергія держави, бізнесу та освітніх закладів. Артур Селецький повідомив про нещодавній запуск платформи «Наука і бізнес» (Science to Business Marketing Model), що покликана стати містком між бізнесом і наукою. Заступник Міністра запросив представників IT-спільноти долучатися до функціонування платформи та використовувати її можливості для подальшого вдосконалення досліджень та інновацій (R&D) в Україні.

Докладніше – на сайті Міністерства освіти і науки України.