Магістри-політехніки, які спеціалізуються в управлінні територіальними громадами, стажуватимуться у Німеччині

Прес-служба Львівської політехніки
презентація програми «Публічне управління об’єднаними територіальними громадами»

Після того, як у Львівській політехніці відбулася презентація магістерської програми «Публічне управління об’єднаними територіальними громадами», її представлення відбулося й у Львівській обласній державній адміністрації.

Як зазначив проректор з науково-педагогічної роботи Університету Олег Давидчак, ми маємо чималий досвід підготовки різноманітних управлінців. А цьогоріч уперше розробили нову освітню програму, що передбачає підготовку фахівців з публічного управління об’єднаними територіальними громадами. Відтак пропонуємо зручну форму навчання – вечірню та заочну, що дозволить готувати фахівців, які зможуть фахово розв’язувати проблеми, що виникають нині перед новоствореними об’єднаними територіальними громадами.

Ця програма містить відповідні дисципліни та блоки. Розрахована вона на 30 місяців навчання, яке дасть можливість держслужбовцям та службовцям органів місцевого самоврядування підвищити власну кваліфікацію та пройти стажування. До речі, Львівська політехніка плідно співпрацює з Вищою професійною школою державного управління Тюрингії (Німеччина), а відтак слухачі курсу матимуть змогу навчатися за кордоном. Про це повідомив завідувач кафедри адміністративного та фінансового менеджменту Інституту адміністрування та післядипломної освіти професор Назар Подольчак:

У нашій навчальній програмі передбачено безкоштовне стажування в Німеччині, зокрема у тамтешніх навчальних закладах, де студенти зможуть здобути безцінний досвід.

Перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський високо оцінив таку співпрацю:

– Дуже важливим є те, що Національний університет «Львівська політехніка» охоче відгукнувся на запит відкрити відповідний магістерський курс, щоб підготувати кадри, які значно інституційно зміцнять ті чи інші об’єднані територіальні громади. Адже нам вкрай важливо вжити додаткові заходи щодо підготовки якісних та кваліфікованих фахівців, які потім реалізовуватимуть реформу децентралізації на території тієї чи іншої об’єднаної територіальної громади. І лише тоді місцеві мешканці матимуть змогу відчути реальний ефект від цієї реформи.

Додамо, що нині на території Львівської області діє 35 об’єднаних територіальних громад. Відтак, недобору слухачів на новітню магістерську програму не бракуватиме.
 

Фото прес-служби ЛОДА

презентація програми «Публічне управління об’єднаними територіальними громадами» Олег Давидчак