Магістрант кафедри міжнародної інформації ІМФН – серед переможців конкурсу есе від Представництва ЄС в Україні

Кафедра міжнародної інформації Львівської політехніки
Фото з нагородження переможців конкурсу

12 грудня 2023 року на відзначення 10-ї річниці Революції гідності і 30-річчя дипломатичних відносин між Європейським Союзом та Україною Представництво ЄС в Україні оголосило Всеукраїнський конкурс есе «10 років Євромайдану: як європейські цінності визначили шлях України». Автори есе мали поділитися роздумами та баченням розвитку подій Революції гідності 2013–2014 років, їх впливу на європейський вибір України та їхнє особисте майбутнє.

На конкурс надійшло 142 роботи, з них було відібрано 12 фіналістів, серед авторів яких – студент магістерської освітньо-наукової програми «Міжнародна інформація» спеціальності 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» Інституту прикладної математики та фундаментальних наук Львівської політехніки Андрій Кучемба.

Нагородження відбулося 7 березня 2024 року в Представництві Європейського Союзу в Україні за участю Посла ЄС в Україні Катаріни Матернової та віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної.

«Наступність – надзвичайно важлива складова історії: людства, країн, родин. Історія України склалася так, що діти й підлітки, які приходили з батьками на Майдан, сьогодні разом з ними захищають Україну в широкомасштабній війні, розв’язаній росією, або наполегливо працюють і навчаються, аби завтра разом з ними ж відновлювати й розбудовувати країну для досягнення повноцінного членства в єдиній європейській родині. Ця наступність також була в основі ключових повідомлень учасників. І це лежить в основі нашої спільної мети – вільна, незалежна, європейська, демократична та процвітаюча Україна», – сказала під час церемонії нагородження Катаріна Матернова.

«Я впевнена, що ця війна закінчиться безумовною перемогою України, але також знаю, що буде після перемоги. Це – наш європейський шлях, це – європейське майбутнє, і в цьому майбутньому ваші голоси є дуже важливими. Саме ви є тими, хто розбудовуватиме цю країну в Європейському Союзі. І я заохочую всіх вас не зупинятися на тому, щоб висловлювати свої думки, але й діяти для реалізації того, що ви вклали в кожне презентоване сьогодні есе», – сказала Ольга Стефанішина.

Своє есе магістрант кафедри міжнародної інформації ІМФН виконував у межах профільної дисципліни «Інституційна система Європейського Союзу» (лекторка – старша викладачка кафедри МІ Марія Павлюх).

Фото з нагородження переможців конкурсу Фото з нагородження переможців конкурсу Фото з нагородження переможців конкурсу