Львівські політехніки взяли участь в онлайн-хакатоні «Як зацікавити дівчат енергетикою»

Організатори заходу
Банер хакатону

Центр «Розвиток КСВ» (ініціатива Дівчата STEM) вдруге провів онлайн-хакатон «Як зацікавити дівчат енергетикою». Учасницями події стали студентки 15–23 років з різних куточків України. Захід організований в рамках грантової ініціативи «Дівчата в енергетиці», що реалізується за підтримки Проєкту енергетичної безпеки USAID.

У вітальній дискусії виступив Тарас Кравець, заступник завідувача кафедри теплоенергетики, теплових та атомних електричних станцій Інституту енергетики та систем керування Львівської політехніки. До команди менторів та менторок долучилася – Марта Мартиняк-Андрушко, старший викладач кафедри ТТАЕ.

Учасниці, під керівництвом менторів та менторок, за короткий проміжок часу згенерували ідеї власних проєктів, визначили потреби цільових аудиторій для своїх майбутніх ініціатив та розробили плани їхньої реалізації. Проєкти, що мають зацікавити дівчат енергетикою, презентували 7 команд.

Перемогу отримала команда Solar Energy: Марія Бублик, Анастасія Католіченко, Катерина Геніх та Ірина Зубчик (представниця Львівської політехніки). Студентки розробили концепт настільної гри «Енергетичний заряд». Це гра для 3–5 гравців, які мають пересуватись ігровим полем до фінішу, відповідаючи на запитання про енергетичну сферу. Кожна правильна відповідь просуває гравця вперед. Гра буде безкоштовною і доступною в онлайн та офлайн-форматах.

Серед учасниць команди, яка посіла третє місце, – ще одна студентка Львівської політехніки Анастасія Мандрика.

Докладніше про захід – у прес-релізі хакатону.

Приєднані файли