Львівські політехніки розробили масштабний проєкт створення Віртуального музею науки і техніки

Проєктний офіс Львівської політехніки
Машинна зала

Команда Проєктного офісу Національного університету «Львівська політехніка» долучилась до підготовки масштабного проєкту для програми «Культурна спадщина» від Українського культурного фонду, робота над яким тривала не один рік.

Створення Віртуального музею науки і техніки – ініціатива, що об’єднала потенціал політехніків із різних структурних підрозділів – кафедри історії, музеєзнавства та культурної спадщини, кафедри систем штучного інтелекту, кафедри теплоенергетики, теплових та атомних електричних станцій, кафедри систем автоматизованого проєктування – довкола оновлення Машинної зали Університету.

Робота над цією проєктною заявкою, яка дала змогу познайомитися з цікавими дослідниками гуманітарного і технічного циклів, була плідною в налаштуванні віртуалізації багатолітніх експонатів, цікавою в пошуку інформації про них і результативною в об’єднанні людей довкола підготовки концепції такого проєкту.

У разі перемоги ця спільна робота дасть можливість проректорці з науково-педагогічної роботи та стратегічного розвитку Лілії Жук і всім залученим політехнікам подарувати Машинній залі нове життя – створити Віртуальний музей науки і техніки.

Розробники проєкту мають надію, що Український культурний фонд зверне увагу та цю ініціативу і вже цієї весни інтерактивний музей отримає фінансування та з осені запрацює, щоб популяризувати історію науки і техніки одного з топових закладів вищої освіти в Україні та поза її межами.

Скріншот заявки Машинна зала