Львівські політехніки беруть участь у проєктах допомоги внутрішньо переміщеним особам

Максим Козицький, голова Львівської обласної військової адміністрації
Фото із зустрічі з переселенцями

1 мільйон 200 тисяч доларів для 5 тисяч внутрішньо переміщених осіб: Львівська обласна військова адміністрація у співпраці з провідною біржею криптовалют Binance та благодійною ініціативою «Паляниця» забезпечить фінансовою допомогою найбільш незахищені категорії людей з числа переселенців.

Львівська область стала першою в Україні, де реалізовують такий проєкт. Допомога у розмірі 75 доларів на місяць, яка нараховуватиметься впродовж трьох місяців, передбачена для жінок з числа ВПО. Насамперед для матерів неповнолітніх дітей та багатодітних, людей з інвалідністю та похилого віку.

На першому етапі цієї ініціативи заплановано охопити 5 тисяч внутрішньо переміщених осіб. До слова, тисяча з них уже зареєструвалась та отримали кошти. Гроші надійшли впродовж тижня від дня реєстрації.

Докладніше про проєкт – на сторінці Максима Козицького у соцмережі Фейсбук.

Голова Львівської обласної військової адміністрації висловив вдячність усім організаціям та волонтерам, які допомагають переселенцям. Серед них – і працівники та студенти Національного університету «Львівська політехніка».

Від самого початку війни Львівська політехніка долучилася до проєктів допомоги внутрішньо переміщеним особам. Зокрема, у 21-му та 22-му корпусах Університету приймають і розміщують переселенців. Студенти Університету створили Волонтерський центр збору коштів, продуктів та всіх необхідних речей. Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою та кафедра української мови започаткували розмовні клуби для внутрішньо переміщених осіб. При Політехніці працює Центр безоплатної психологічної допомоги населенню, де викладачі та студенти-волонтери надають консультаційні послуги внутрішньо переміщеним особам та місцевим жителям. А Міжнародний центр професійного партнерства «Інтеграція» спільно з Фондом соціального захисту осіб з інвалідністю допомагатимуть пораненим військовослужбовцям.

Фото із зустрічі з переселенцями Фото із зустрічі з переселенцями