Львівська політехніка у мережі наукових партнерів фірми Rauschert на виставці Ceramitec 2024

Кафедра інтелектуальної мехатроніки та роботики Львівської політехніки
Фото з виставки

Ось вже друге десятиріччя кафедра інтелектуальної мехатроніки та роботики Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології плідно співпрацює з фірмою Раушерт (Німеччина). Завдяки укладенню Угоди про співпрацю між фірмою Раушерт та Національним університетом «Львівська політехніка» на базі нашого технопарку створено відповідну виробничу базу з можливостями її використання для освітніх потреб та умови для отримання з боку Раушерт підтримки:

  • наукових розробок і проєктів (переважно у галузях автоматизації виробництва, матеріялознавства, хемії, хемічних технологій);
  • організації спонсорованої проєктної діяльности;
  • поєднання розробок виробів і розробок технологій.

Відкрилися можливості залучення до співпраці й колег з Інституту хімії і хімічних технологій, розширення мережі технологічних центрів, покликаних забезпечити поєднання науки і виробництва. Прямі партнери фірми в Національному університеті «Львівська політехніка» – Інститут комп’ютерних технологій автоматики і метрології (ділянка співпраці – автоматизація виробництва) та Інститут хімії і хімічних технологій (ділянка співпраці – технологія виробництва кераміки).

Оголошені наміри, зокрема, фірма презентує на цьогорічній Мюнхенській міжнародній виставці-ярмарку Ceramitec (9–12 квітня 2024 року, Виставковий центр Messe München, Німеччина).

Ceramitec – провідна міжнародна виставка керамічної промисловості. Це джерело найновішої інформації про інноваційні рішення та сучасні тенденції, місце зустрічі провідних виробників, споживачів і вчених, налагодження відповідних контактів, перспективних дискусій та укладення ділових угод. У ці нестабільні часи Ceramitec пропонує ринкову орієнтацію та слугує барометром тенденцій. У світлі багатьох викликів, з якими зараз стикається керамічна промисловість, учасники виставки пропонують необхідні термінові розв’язки та сучасні розробки, які стосуються, зокрема, декарбонізації, цифровізації, енергоефективності чи зелених технологій. Цьогоріч виставлено понад 470 експонентів із 37 країн світу, продукція та інновації яких розміщено на 33 000 квадратних метрів у трьох залах.

На конференції розглядають гострі виклики галузі та презентовані рішення щодо широкого спектру аспектів кераміки, будь то адитивне виробництво, важка глиняна кераміка, порошкова металургія чи технічна кераміка – все тут обертається навколо останніх тем, тенденцій та викликів галузі, міжгалузевих тем майбутнього, нових розробок і знахідок.

Національний університет «Львівська політехніка» гідно представлений на стенді фірми як стратегічна локація та інноваційні акценти фірми Rauschert на найближчі роки та в майбутній перспективі.

Фото з виставки Фото з виставки