Львівська політехніка отримала грант Європейського Союзу в межах програми LIFE

За матеріалами сайту Львівської обласної військової адміністрації
Фото із зустрічі в ЛОВА

Національний університет «Львівська політехніка» став переможцем програми LIFE. Заклад отримав грант на фінансування від ЄС на проєкт LIFE-2021-SAP-ENV MERCURY-FREE «Комплексний підхід до інформування та зміни поведінки населення для організації «вільного» від ртуті міста».

Заходи ініціативи спрямовані на надання інформаційної підтримки через платформу комунікацій і співпраці, організації широкої інформаційно-просвітницької кампанії та змін поведінки, формування спільноти зацікавлених сторін через створення громад без ртуті. Застосування методології багатостороннього діалогу надасть можливість спільного пошуку розв’язання проблеми поводження із ртутьвмісними виробами та усвідомлення її важливості.

Мета співробітництва – забезпечити формат взаємодії між сторонами, які готові брати участь у розв’язанні проблем забруднення довкілля ртуттю. Окрім цього, ініціатива передбачає висвітлення актуальної інформації про важливі новини, події, заходи з діяльності проєкту LIFE MERCURY-FREE на інтернет-платформах.

Відтак т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Оксана Війтик зустрілася з представниками групи виконавців LIFE MERCURY-FREE Національного університету «Львівська політехніка» Марією Рудою та Ельвірою Джумелею. Вони обговорили перспективи та шляхи подальшої співпраці, які можуть бути пов’язані з реалізацією проєкту.

«З перших днів злочинного вторгнення росії в Україну Європейський Союз підтримує нас на всіх можливих напрямах, зокрема надаючи фінансову підтримку у формі грантів. Така допомога є надзвичайно важливою, адже дає змогу не лише відновити довкілля після збройної агресії росії, але й відновити та покращити якість компонентів довкілля загалом, в тому числі повітря, води та ґрунту, а також збереження біорізноманіття та подолання деградації природних екосистем», – зазначила Оксана Війтик.

Програма LIFE – це фінансова підтримка Євросоюзу, яка дає можливість реалізовувати проєкти у напрямах циркуляційної економіки та якості життя, природи й біорізноманіття, пом’якшення змін клімату, а також переходу до альтернативних джерел енергії.