Львівська політехніка домовилася про співпрацю з ІТ-компанією N-iX

Наталія Павлишин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото з підписання угоди про співпрацю

29 вересня у Львівській політехніці відбулася зустріч керівництва компанії N-iX, першого проректора університету Олега Матвійківа та завідувача кафедри програмного забезпечення ІКНІ Дмитра Федасюка, в результаті якої підписали рамкову угоду про співпрацю.

Цій угоді передувала дворічна співпраця кафедри програмного забезпечення та компанії N-iX. Обидві сторони зацікавлені в підготовці фахівців, які володіють навиками розробки комп’ютерних ігор на платформі Unreal. Тож компанія забезпечила викладачам кафедри проходження стажування та допомогла в розробленні методичного забезпечення з курсу «Розробка комп’ютерних ігор». Також цьогоріч навесні працівники компанії вели гурток для студентів з розробки комп’ютерних ігор на платформі Unreal для студентів другого курсу спеціальності 121 «Інженерія програмного забезпечення».

Під час зустрічі, у межах обговорення подальшої співпраці, Дмитро Федасюк наголосив, що в університеті чи не найбільша потреба ― в залученні до викладання практиків. Тож запросив фахівців компанії N-iX вести лекції для студентів, щоб доповнити теоретичні знання, які отримують в університеті, реальними прикладами. Таке поєднання допомагає покращувати якість підготовки фахівців, збільшує зацікавлення в абітурієнтів і сприяє зростанню рейтингу кафедри. Також обговорили можливість створення в Політехніці навчальних лабораторій.

Зі свого боку представники компанії зазначили, що теж зацікавленні в розвитку навичок викладання у своїх працівників, яким вдається така діяльність. Серед важливих навичок сучасних ІТ-фахівців представники компанії відзначили ― вміння вчитися, вміння комунікувати та вміння працювати в команді. Тому співпраця університету і компанії створить додаткові можливості для студентів.

Перший проректор Олег Матвійків у спілкуванні з представниками компанії N-iX наголосив, що кафедра програмного забезпечення ― одна з найкращих і найпотужніших в нашому університеті. Про це свідчить зокрема й те, що багато студентів ще під час навчання працевлаштовуються в найкращі ІТ-компанії, а також практичність дипломних проєктів випускників.

Оговорюючи питання подальшої співпраці, учасники зустрічі домовилися спільно напрацьовувати шляхи для підсилення і збільшення практичної складової в підготовці фахівців. Зі свого боку представники N-iX підкреслили, що університетська освіта ― надзвичайно важлива, адже забезпечує загальний розвиток молодої людини, а, зважаючи на динамічність і змінність життя, фахівець повинен мати базові знання, вміти постійно вчитися і легко адаптовуватися.

Фото з підписання угоди про співпрацю Фото з підписання угоди про співпрацю Фото з підписання угоди про співпрацю Фото з підписання угоди про співпрацю Фото з підписання угоди про співпрацю Фото з підписання угоди про співпрацю Фото з підписання угоди про співпрацю Фото з підписання угоди про співпрацю