Львів стане молодіжною столицею Європи 2025: політехніки взяли участь у зустрічі з італійськими та українськими омбудсменами

За матеріалами сайту Львівської обласної військової адміністрації
Фото із зустрічі в ЛОВА

16 липня у Львівській обласній військовій адміністрації відбулася зустріч зі студентами на тему «Львів молодіжна столиця 2025: Активна участь, громадянський захист та права людини». У заході взяли участь заступник начальника Львівської ОВА Олександр Кулепін, омбудсмен Італійської Республіки Маріно Фарделлі, директор італійського інституту культури в Україні Карло Колонелла, представник Уповноваженого з прав людини у Львівській області Тарас Подвірний, а також студенти Інституту права, психології та інноваційної освіти Національного університету «Львівська політехніка», Національної академії сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного та Львівського національного університету імені Івана Франка.

У ході зустрічі обговорили питання захисту прав людини та стратегії громадського захисту в рамках підготовки до 2025 року, коли Львів стане молодіжною столицею Європи.

«Україна зараз переживає складний період, але я вірю, що завдяки вашій стійкості й активній участі ми зможемо подолати всі труднощі та побудувати розумну державу. Ви – доказ того, що Україна – це сильна та незламна держава. І ваше завдання – посадити насіння майбутнього України. Перемога стане прикладом для всієї країни. Незважаючи на те, що деякі намагаються нас зламати, ми знаємо, що тільки активна участь може рухати державу вперед. Я вірю у вас, у вашу силу та вашу єдність. Разом ми зможемо перемогти та створити нову, квітучу Україну», – зазначив омбудсмен Італійської Республіки Маріно Фарделлі.

Директор італійського інституту культури в Україні Карло Колонелла наголосив, що Італія рішуче підтримує Україну на всіх фронтах – не лише військовому, але й на гуманітарному, економічному та дипломатичному.

«Наша мета – не лише допомогти вам перемогти у цій жорстокій війні, але й сприяти становленню України як дедалі демократичнішої країни», – зазначив Карло Колонелла.

Також під час зустрічі повідомили, що студентів Інституту права, психології та інноваційної освіти Національного університету «Львівська політехніка» запрошено на міжнародну конференцію омбудсменів, яка відбудеться у місті Кассіно (Італія).

Докладніше – на сайті Львівської обласної військової адміністрації.

Фото із зустрічі в ЛОВА Фото із зустрічі в ЛОВА Фото із зустрічі в ЛОВА Фото із зустрічі в ЛОВА Фото із зустрічі в ЛОВА Фото із зустрічі в ЛОВА