Літня школа «Політехнік Сamp» в Інституті хімії та хімічних технологій

Інтелектуальний навчально-науковий центр професійно-кар’єрної орієнтації
Фото із заходу

15 червня стартувала літня школа «Політехнік Сamp», організаторами якої є Інтелектуальний навчально-науковий центр професійно-кар’єрної орієнтації Львівської політехніки та Львівська обласна Мала академія наук.

Перше заняття «Довіряй, але перевіряй» відбулося на кафедрі фізичної, аналітичної та загальної хімії ІХХТ. 29 учнів шкіл та ліцеїв міста Львова й області ознайомилися з методами контролю якості продуктів і матеріалів методами аналітичної хімії.

Учні дізнались про сучасні напрямки розвитку хімії та про те, чого навчають студентів в Інституті хімії та хімічних технологій. Дітям продемонстрували досліди, які використовують у хімічному аналізі, а також показали можливість експрес-аналізу прикрас на вміст дорогоцінних металів.

На кафедрі фізичної, аналітичної та загальної хімії школярі мали змогу самостійно поекспериментувати. Усі охочі виконали індивідуальну роботу з визначення масової частки оцтової кислоти в оцті. Всі учні впоралися із завданнями на відмінно.

Також діти ознайомилися з різними напрямами роботи кафедри технології біологічно активних сполук, фармації та біотехнології. Зокрема – із синтезом нових лікарських препаратів, мікробіологічними дослідженнями, визначенням будови лікарських рослин, а також розглянули у мікроскоп представників природної водної екосистеми.

Школярі долучилися до створення та дегустації йогурту на основі тибетського грибка та протестували крем на основі секрету слизу африканського равлика Achatina fulika.

Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу