Leopolis for Future – відбіркові етапи завершено: до Польщі запросять 25 стажерів від трьох львівських вишів

Анастасія Степаняк, тижневик «Аудиторія»
Leopolis for Future

2 та 3 квітня у Львівській політехніці тривав третій, фінальний, етап відбору львівських студентів та аспірантів на програму стажувань Leopolis for future.

Нагадуємо: Leopolis for Future – програма стажувань на різних підприємствах Польщі.

Упродовж двох днів студенти та аспіранти Львівської політехніки, ЛНУ ім. Франка та Львівської національної академії мистецтв мали у стінах нашого університету вирішальну співбесіду. Відбирали майбутніх учасників президент Leopolis for Future Міхал Кобоско, головний координатор програми Кароліна Ервін, президент ради керівників компанії «Боїнг», котра прийматиме стажерів, Рафал Степовскі та програмний інженер цієї компанії Матеуш Допка. У часі розмови польською або англійською мовами комісія оцінювала здатність кандидатів адаптуватися до умов стажування та загалом до нових умов. Гнучкість, цілеспрямованість, вмотивованість, компетентність у галузі – основне, на що звертали увагу.

Серед політехніків цьогоріч на Leopolis for Future подалося два десятки осіб, у третьому етапі за «місце під сонцем» змагалося шістнадцять. За словами координаторки програми у Політехніці Наталії Рожанківської, у підсумку до Польщі запросять 25 або 27 стажерів. Фіксованої квоти на кожен ЗВО немає – стипендії надаватимуть відповідно до того, як проявили себе апліканти.

– Співбесіда була доволі спокійна. Психологічно важко було сидіти одній навпроти восьми людей у великій аудиторії – це трохи лякало. Загалом аудитори були приємні, вони запитували мене про досвід роботи, навчання, що я очікую від цієї програми, чому хочу взяти у ній участь. Окрім цього, я розповіла також про свої характеристики та особливості роботи. На початку співбесіди мене спитали, якою іноземною мовою володію і хочу відповідати, я обрала англійську, бо польську знаю на нижчому рівні. Складно було не говорити, а впоратися із хвилюванням, але все минуло спокійно, ніхто не намагався мене якось «занизити». Свої шанси оцінюю позитивно – я маю добре портфоліо і досвід роботи. Стажуватися хочу у відділі маркетингу будь-якої компанії – як графічному дизайнеру мені дуже цікавий такий досвід, – розповідає студентка ЛНАМ Софія Лісовська.

відбор студентів та аспірантів на програму стажувань Leopolis for future відбор студентів та аспірантів на програму стажувань Leopolis for future відбор студентів та аспірантів на програму стажувань Leopolis for future відбор студентів та аспірантів на програму стажувань Leopolis for future