Команда WomBase стала переможцем сьомого сезону програми CIG R&D LAB у Львівській політехніці

Tech StartUp School Львівської політехніки
Заставка до матеріалу

За підсумками сьомого сезону освітньо-стипендійної програми CIG R&D LAB у Національному університеті «Львівська політехніка» грант отримала команда проєкту Wombase, яка розробила сайт і мобільний застосунок для керування інвентарем у ремонтно-будівельних компаніях.

WomBase – це система для обліку інвентарю, яка допомагає робітникам ремонтно-будівельних компаній самостійно визначити, де перебуває потрібний інструмент, і зафіксувати його передавання в мобільному застосунку. Вона допоможе пришвидшити пошук інструментів, розв’язати конфлікти і дасть змогу компаніям зекономити від 10 до 40 тисяч доларів щорічно.

А ще WomBase – команда другокурсників програми «Інтернет речей» у Львівській політехніці, що займається розробкою цієї системи. Андрій Смик та Олексій Дацко є співзасновниками проєкту та працюють над ним з часу появи ідеї. Марко, Олександра та Оскар приєдналися згодом під конкретний запит. Команда здійснила понад 400 дзвінків до українських ремонтно-будівельних малих і середніх підприємств та 11 живих зустрічей із шістьма з них.

– Розкажіть про співпрацю з CIG R&D LAB.

– Окрім програми CIG R&D LAB, у цьому складі ми брали участь в Unicorn Startup Contest, акселераторі на базі Tech Startup School та IdeasLab-акселераторі від CfE. Ми отримали вдосталь менторської експертизи, щоб пропрацювати гіпотези щодо проблем, рішень, цільової аудиторії та ринку.

Ми дуже вдячні фонду CIG та ментору Вадиму Роговському, зустрічі з ним повністю змінили наш підхід до проєкту. Завдяки кільком місяцям постійної комунікації з ним ми отримали вдосталь комерційної експертизи, визначили, як саме нам залучати нових клієнтів та проводити з ними перемовини. Ми одразу ж застосовували ці знання під час дзвінків до компаній та інших акселераторах. Це допомогло нам залучити більше коштів на розвиток проєкту й підписати перший договір про тестування в українській компанії, яка займається ремонтом житла. Саме завдяки участі в цій програмі ми чітко знаємо, що нам робити завтра, що – через тиждень чи місяць, які ресурси та люди нам для цього потрібні.

– Які ваші плани на майбутнє?

– Ми сформували короткострокові цілі й упродовж наступних місяців зосередимось на пошуках нових клієнтів в Україні. Віримо, що зможемо сконтактувати із тисячею ремонтно-будівельних компаній в Україні за декілька місяців. Крім того, ми вже розпочали комунікувати з польськими компаніями, щоб реалізувати наступну версію, базуючись на фідбеку з України та Польщі. Наша головна мета – реєстрація та запуск у Польщі вже на старті 2025 року.

– Ваші поради командам.

– Ми вже активно розповідаємо про наш кейс участі в програмі від CiG на багатьох інших заходах. Знаємо, що якщо серйозно та відповідально поставитись передусім до менторських сесій з Вадимом Роговським, то можна отримати максимальну користь від цієї програми.

Команда WomBase Команда WomBase