Команда політехніків Safehouse розробляє автоматичний аварійний перекривач крана води

Tech StartUp School Львівської політехніки
Команда Safehouse

Tech StartUp School Національного університету «Львівська політехніка» знайомить із командою стартапу Safehouse.

Safehouse – це автоматичний аварійний перекривач крана води, який власноруч можна встановити за 2 хвилини, який не потребує підключення до електромережі та працює в екосистемі розумного дому.

Команда проєкту – це студенти Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології Остап Куч, Дарій Величко, Орест Старчак і Данило Шишла, які навчаються на програмі «Інтернет речей» у Львівській політехніці.

Хто вони?

«Команда студентів Інтернету Речей. Разом пройшли через вогонь, воду і ще цілу купу хакатонів, конкурсів. Разом покриваємо всі необхідні сфери для запуску стартапу (а ті, що не покриваємо – навчимось). Пройшли акселерацію в Startup School University Edition, Traction Camp, Creative Spark. Дарій – лідер, займається електронікою та апаратною частиною разом з Орестом. Данило відповідальний за дизайн і механіку, а Остап – програмне забезпечення. А поза тим разом заповнюємо канви бізнес-моделі, моніторимо ринок та шукаємо шляхів до споживача».

Які проблеми виникали під час роботи?

«Наш стартап ще в стадії розробки, проте ми вже стикнулись з багатьма проблемами. Так, наприклад, початкова ідея була розробляти сам розумний дім. Щоправда, дослідивши ринок, довелось зробити «півот» до чогось вужчого та більш унікального – автоматизованого перекривача. Про виклики, пов’язані з конструктивними особливостями, краще змовчу… Бо їх не злічити – від «який радіопротокол обрати» до «як перестати використовувати кріплення з пивоварної промисловості». І, не дивно, стикаємось з ними постійно. Гадаю, найбільші ще попереду, але все, що не вбиває…».

Перспективи розвитку стартапу

«Наразі нашою ціллю є довести прототип до стану MVP та виготовити 10–20 «пілотних» продуктів. Ми вже маємо людей, що чекають. Надалі – довести конструкцію до стану готовності до тиражування. Тоді – приз від CIG R’n’D Lab, хочемо виграти грант від USF і замовити першу партію в 100 штук до кінця року. А далі – продаж, врахування помилок, одним словом – доведення першого продукту Safehouse до масового виробництва. Це буде першим етапом в плані глобального розвитку компанії. Опісля – масштабування методом переходу на інші типи труб, інтеграція в більшу кількість систем розумного дому та виготовлення власних сенсорів».