Команда політехніків Agroos працює над протидією проросійській дезінформації та пропаганді під час війни

Tech StartUp School Львівської політехніки
Команда Agroos

Команда Agroos – стартап-учасник 7 сезону освітньо-стипендійної програми CIG R&D LAB у Львівській політехніці, розробила телеграм-бот із використанням штучного інтелекту для протидії проросійській дезінформації та пропаганді під час війни з росією.

– Зараз в українському інфопросторі як ніколи багато фейкової інформації, яка згубно впливає на Україну. Саме тому ми вирішили з нею боротись, сама ідея з’явилась під впливом повномасштабного вторгнення, – розповідають у команді.

– Як усе почалося?

– Ми – команда Agroos: Устим Бучко, Юрій Рожанківський, Богдан Завадка, Остап Шийка, Юрій Решетник. Навчаємось на ІІІ курсі програми «Інтернет речей» у Львівській політехніці. Познайомились ми ще давно, коли навчались в одному класі Львівського фізико-математичного ліцею. Ще з того часу здружились, тому робота в команді давалась нескладно, і ми завжди розуміли одне одного. На першому курсі відразу утворили команду в такому складі і почали працювати над різними проєктами.

– Які проблеми виникали під час роботи?

– Здебільшого проблеми, хоч і невеликі, були пов’язані з недостатністю комунікації між членами команди, адже це все для нас було вперше. Проте зараз завдяки зробленим висновкам рухаємось далі. Проблеми всередині команди були подолані, ми напрацювали певні механізми для внутрішньої взаємодії та стеженням за прогресом кожного учасника, що необхідно для колективного результату.

– Перспективи розвитку стартапу?

– Ми працюємо над перевіркою бізнес-гіпотези телеграм-бота й намагаємося зрозуміти, чи затребуваний продукт у такому вигляду та чи буде він прибутковим. Щодо планів на майбутнє, то є ідеї, як можна розширити можливості телеграм-бота і розробляти засоби протидії дезінформації в іншому вигляді. Для цього нам ще потрібно провести багато досліджень ринку та інтерв’ю з потенційними користувачами. Щодо телеграм-бота, то до листопада 2024 року маємо ціль вийти на позначку 100 користувачів, які будуть щомісяця оплачувати підписку для безлімітного користування ботом.

Докладніше – на сторінці Tech StartUp School у соцмережі Фейсбук.