Команда Науково-дослідного центру «Демос» провела наприкінці 2022 року кілька цікавих заходів

Науково-дослідний центр «Демос» Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-заходу

Кінець 2022 року подарував членам команди Науково-дослідного центру соціальної й демографічної політики та управління «Демос» Львівської політехніки особливо напружений ритм життя. Попри спільні для всіх українців перебування в укриттях, проведення додаткових занять через вимушені зриви навчального процесу, підготовку річної звітності тощо відбулося кілька подій, що вплинули на результативність наукової роботи.

  • Тренінг (а з ним і контакти для майбутньої співпраці з НДЦ «Демос») для колективу Техніко-економічного фахового коледжу Національного університету «Львівська політехніка». У рамках циклової комісії коледжу к.е.н., асистентка кафедри теоретичної та прикладної економіки Інституту адміністрування та післядипломної освіти Ольга Корицька провела семінар на тему «Самопрезентація. Перше враження». Захід отримав високу оцінку як зі сторони керівників закладу, так і самих студентів. Приємно, що учасники захотіли продовження серії тренінгів із ділового етикету.
  • Відкрита лекція д.е.н., доцентки кафедри теоретичної та прикладної економіки Тетяни Степури на тему «Основи соціальної безпеки» для магістрів групи ЕКСЕі-11 з дисципліни «Соціальна відповідальність і соціальна безпека». Учасники дискусії – викладачі кафедри ТПЕ – відзначили, що лекція була цікавою, пізнавальною, проведена на високому професіональному рівні, має важливе значення для здобуття студентами необхідних компетентностей для професійної діяльності за обраною спеціальністю.
  • Міжнародний науковий онлайн-семінар «Доктор філософії Олена Степанів: географ, краєзнавець, освітянин», присвячений 130-річчю від дня народження видатної української вченої-географині, героїні українських визвольних змагань, ученої, якій належить значний внесок у становлення української національної антропогеографії, геоурбаністики, регіоналістики і краєзнавства, картографії, у дослідження мандрівництва, національної освіти та охорони здоров’я. Команда Науково-дослідного центру соціальної й демографічної політики та управління «Демос» виступила і як співорганізатор, і як безпосередній учасник дійства з колективною доповіддю Уляни Садової, Тетяни Степури, Ольги Корицької, Наталії Дідух «Перегук віків: до питання про минуле і сучасне докторських шкіл в Україні». Професорка Уляна Садова, зокрема, зазначила, що «у кожного свій шлях до постаті Олени Степанів… В одних через історію роду, в якому були і священики, і освітяни, і прості селяни.. У других – через велику сподвижницьку працю цієї жінки, вірність чоловікові Роману Дашкевичу – полковнику армії УНР, з яким ділила випробування долі, народила і виростила сина Ярослава – відомого новому поколінню українського історика, сходознавця, бібліографа, археографа, доктора історичних наук, професора... Ще в інших – через цінності та громадську позицію першої жінки-офіцера… Проте існує ще один пласт інформації. Це – активна освітня і наукова діяльність. Вона почалася з навчання у Віденському університеті, дала змогу захистити замолоду докторську дисертацію (Віденський університет)… а нині потребує окремого вивчення».

Докладніше про заходи – у доданому файлі.