«Хочу бути студентом»: враження старшокласників від Наукових фестин у Політехніці

Наталія Бельзецька, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото з фестин

Наукові фестини – це чудова можливість для майбутніх вступників більше дізнатися про навчання, освітні програми, познайомитися з викладачами та студентами. Ми поцікавились у старшокласників, які їхні враження від університету, спілкування з викладачами й від атмосфери Наукових фестин.

Десятикласниця Анна Циганюк приїхала на фестини разом із подругою. Каже, що вибір майбутньої професії вже давно обдумує. У школі значну увагу надає вивченню математики, англійської мови, біології, відвідує Малу академію наук. Про Політехніку знає досить багато, адже це популярний університету із великою кількістю студентів, тому радіє, що мала нагоду особисто тут побувати.

«Я навчаюся в 10-му класі, але вже поступово готуюся до вступу: більше уваги надаю математиці, англійській мові, додатково вивчаю біологію, беру участь у різних конкурсах та олімпіадах. Нещодавно я перемогла в олімпіаді й зараз готуюся їхати до Києва на всеукраїнський етап. Наразі розглядаю для себе різні варіанти навчання: слухала і про прикладну математику, цікавилася психологією, прикладною лінгвістикою – все це ще буду обдумувати, а тоді вирішувати. Я вже була майже у всіх наметах, познайомилася з викладачами, а також зі студентами перших-других курсів. Вони ділилися своїми враженнями і рекомендували сюди вступати.

Загалом про Політехніку я чула схвальні відгуки, знаю, що це популярний університет, де навчається багато студентів і є велика кількість різноманітних спеціальностей. А ще тут надзвичайно гарно. Сьогодні атмосфера дуже класна, навколо багато людей, всі дружелюбні й доброзичливі, усміхаються, радо все пояснюють, тому тут справді приємно бути», – поділилися враженнями Анна Циганюк.

Про Львівську політехніку вже багато знає й старшокласник Ігор Намачинський. В університеті навчалися його батьки, а тепер і він прийшов сюди разом з однокласниками. Хлопець розповідає, що найбільше цікавиться англійською, математикою та інформатикою, тому, можливо, вступатиме на прикладну математику або на ІТ-технології.

«Ці предмети мені найкраще вдаються, до того ж я розумію, що англійська мова сьогодні потрібна у будь-якій професії. Я живу у Львові, тож про Політехніку добре знаю. Навіть більше, тут навчалися мої батьки, і вони розповідали багато хорошого про викладачів і загалом про процес навчання. Ще мені дуже подобається те, що університет має багато корпусів і гарне розташування. Сьогодні я найбільше зацікавився Інститутом прикладної математики та фундаментальних наук, але взагалі ми з друзями обійшли всі намети, а тепер хочемо побачити відкриття лабораторії у 5-му навчальному корпусі. Цей захід справді дуже цікавий, тож хочеться встигнути все оглянути», – каже Ігор Намачинський.

Олені Ковалик про Наукові фестини розповіла бабуся. Дівчина навчається в 10-му класі, тож разом із подругою вирішила відвідати Політехніку, щоб більше дізнатися про навчання, умови вступу і відчути атмосферу університету.

«У школі мені найбільше подобається вивчати іноземну мову, історію, загалом предмети гуманітарного профілю. Для себе я розглядаю Львівську політехніку як заклад, у якому хотіла б навчатися. Мені дуже подобається територія, розміщення навчальних корпусів, також я багато читала про цей університет. Разом з подругою ми вже побували майже у всіх наметах, взяли багато різних буклетів, щоб з ними ознайомитися, поговорили з викладачами. У майбутньому я б хотіла вивчати право, тому щойно була в наметі цього інституту. А загалом враження від фестин тільки найкращі – це дуже атмосферна подія, навколо багато людей, розташування університету зручне, тому мені все сподобалося», – зауважила Олена Ковалик.