Керівник Проєктного офісу Львівської політехніки виступив на Дні координаторів програми «Горизонт 2020» у Брюсселі

Наталія ПАВЛИШИН, Центр комунікацій Львівської політехніки
Назарій Андрущак виступив у Брюсселі

Нещодавно керівник Проєктного офісу, доцент кафедри систем автоматизованого проектування Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій Львівської політехніки Назарій Андрущак мав нагоду поділитися досвідом успішного ведення проєкту в межах програми «Горизонт 2020» Дії Марі Склодовської-Кюрі «Обмін науково-інноваційними кадрами» (Research and Innovation Staff Exchange, RISE) із представниками різних європейських країн, які 16–17 січня 2020 року з’їхалися на День координаторів до Брюсселю (Бельгія).

― Два роки тому у Львівській політехніці ми розпочали реалізовувати наш проєкт IMAGE із назвою Innovative Optical/Quasioptical Technologies and NanoEngineering of Anisotropic Materials for Creating Active Cells with Substantially Improved Energy Efficiency («Інноваційні оптичні та квазіоптичні технології і наноінженерія анізотропних матеріалів для створення активних комірок із суттєво підвищеною енергоефективністю») у межах програми «Горизонт 2020» (RISE). Більше того, наш університет став першим в Україні координатором такої програми. Минулоріч, під час однієї з проміжних зустрічей у Польщі, де ми звітували про свою діяльність у межах нашого консорціуму із залученням проєктного офіцера з Брюсселю, я виступав із декількома доповідями за результатами виконання проєкту. Через деякий час зі мною зв’язалася наш проєктний офіцер і запропонувала долучитися до щорічного Дня координаторів у Брюсселі й поділитися досвідом ведення проєкту із новими координаторами. Звичайно, я погодився. Адже це дозволило не тільки розказати про проєкт і його результати науковцям із країн ЄС із можливістю потенційного партнерства, а й відкрити для представників різних університеті та організацій Європи Львівську політехніку як головного координатора цього проєкту, ― розповів Назарій Андрущак.

Під час своєї презентації в Брюсселі Назарій Анатолійович розповів про особливості цієї програми понад 150 представникам із різних країн, особливості координування консорціуму із університетів та приватних підприємств, труднощі, які можуть виникнути під час такої взаємодії та надав рекомендації як подолати їх.

― Для нас це важливо. Адже проєкт IMAGE Львівської політехніки ― показовий: із правильним оформленням документації, дотриманням термінів та реалізації відряджень, а також популяризацією результатів проєкту для цільових груп. Іншими словами, я продемонстрував, які є підходи для того, щоб правильно керувати проєктом і досягати поставлених цілей і витримувати всі дедлайни, ― зазначив керівник Проєктного офісу.

Назарій Андрущак виступив у Брюсселі Назарій Андрущак виступив у Брюсселі Назарій Андрущак виступив у Брюсселі