Керівник НДЦ «Демос» Університету взяла участь у міжнародній конференції до 100-річчя НАН України

НДЦ «Демос» Львівської політехніки
Керівник НДЦ «Демос» взяла участь у конференції до 100-річчя НАНУ

До 100-річчя Національної академії наук України Західним Науковим Центром України був організований Міжнародний конгрес «Науковий потенціал Західного регіону України у контексті міжнародного співробітництва: сучасний стан і перспективи розвитку» (19–20 листопада 2018 року). Відрадно, що у його роботі взяли участь закордонні гості, представники наукових шкіл різних галузей знань з Польщі, Угорщини, Словаччини, Австрії, Німеччини, США й інших країн світу. У рамках Конгресу було проведено Міжнародну науково-практичну конференцію на тему «Наукові та освітні інституції Західного регіону України у контексті міжнародного співробітництва: сучасний стан і перспективи розвитку» (19 листопада 2018 року, Будинок вчених), яка зібрала широке коло відомих вчених і науковців.

Вітаючи присутніх, на конференції виступили голова Західного наукового Центру НАНУ і МОНУ, доктор фізико-математичних наук, академік Зіновій Захарчук, керівник «Представництва Польської академії наук у Києві», професор Генрік Собчук (Henryk Sobczuk), професор Європейського інституту післядипломної освіти (Словаччина) Йозеф Затько (Jozef Zaťko).

Львівську політехніку на науковій конференції представила професор кафедри теоретичної та прикладної економіки Інституту адміністрування та післядипломної освіти, керівник Науково-дослідного центру соціальної й демографічної політики та управління «Демос» Уляна Садова. У виступі на тему «Міграція в умовах глобальних і національних викликів ХХІ століття: український контекст» вона згадала про історичні, соціально-економічні, політичні витоки української міграції, навела приклади її сучасних інтелектуальних форм, окреслила геокультурні аспекти виникнення нової міграційної ситуації, визначила роль міграційного капіталу у динаміці структурних зрушень ВВП України, наголосила на глобальних трендах цього явища, гострій потребі захисту українських трудових мігрантів за кордоном, а також підвищенні ефективності робіт з реалізації державної політики рееміграції співгромадян до України.

Конференція завершилася цікавими й плідними дискусіями, обміном думками й контактами, запрошеннями до співпраці, участі у спільних міждисциплінарних проектах.

Усі учасники заходу взяли участь в Академії з нагоди ювілейної дати української науки, яка проходила у Львівському оперному театрі імені Соломії Крушельницької. Отримавши численні нагороди і відзнаки, присутні мали нагоду отримати чудові емоції від виступів самодіяльних колективів.

Докладніше про конференцію

Керівник НДЦ «Демос» взяла участь у конференції до 100-річчя НАНУ Керівник НДЦ «Демос» взяла участь у конференції до 100-річчя НАНУ Керівник НДЦ «Демос» взяла участь у конференції до 100-річчя НАНУ