Кафедра педагогіки та інноваційної освіти ІППО провела ХI Міжнародну конференцію «Управління в освіті»

Кафедра педагогіки та інноваційної освіти Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-конференції

27 квітня 2023 року кафедра педагогіки та інноваційної освіти Інституту права, психології та інноваційної освіти Національного університету «Львівська політехніка» провела ХI Міжнародну науково-практичну конференцію «Управління в освіті».

Науковою традицією стало проведення щорічних науково-практичних конференцій з міжнародною участю з метою обговорення нагальних проблем та вироблення конкретних рекомендацій щодо їхнього розв’язання.

З вітальним словом до учасників конференції звернулась завідувачка кафедри педагогіки та інноваційної освіти, доктор педагогічних наук Тетяна Горохівська. Звертаючись до колег-науковців, вона наголосила: «Сьогодні нам усім належить підтримувати високий рівень освіти, забезпечити якісну освіту в умовах війни, підвищувати рівень професійної компетентності науково-педагогічних працівників».

Привітав учасників конференції, а також окреслив актуальність проведення професор кафедри педагогіки та інноваційної освіти, доктор наук з державного управління Мирослав Криштанович.

Після урочистого відкриття конференції та вітальних слів розпочалося пленарне засідання у змішаному режимі, під час якого всі присутні мали нагоду заслухати доповіді.

  • Фаусто Презутті – доктор, професор психології, президент Наукового інституту психології освіти та виховання і Європейського центру освіти (I.S.P.E.F. – E.C.E., м. Рим, Італія). Тема доповіді: «Модель управління освітньою інституцією Інституту Н.І.П.О.В. Освітній менеджмент для відкритої ментальності у побудові стосунків вчитель-учень».
  • Олександра Якимець – доктор філософії в галузі психології, викладачка та наукова співробітниця Наукового інституту психології освіти та виховання (I.S.P.E.F., м. Рим, Італія). Тема доповіді: «Комунікація для якості освіти».
  • Світлана Криштанович – доктор педагогічних наук, професорка Львівського державного інституту фізичної культури імені Івана Боберського. Тема доповіді: «Булінг як асоціальне явище в закладах освіти».
  • Олександр Ієвлєв – доктор педагогічних наук, доцент Національного університету «Львівська політехніка». Тема доповіді: «Професійна кваліфікація майбутнього науково-педагогічного (педагогічного) працівника».
  • Іван Безен – кандидат філософських наук, доцент Комунального закладу вищої освіти «Дніпровська академія неперервної освіти». Тема доповіді: «Освітні проєкти регіону у мирний й особливий періоди: практики управлінського регулювання та стратегічні поступи».
  • Марія-Вікторія Полець – аспірантка Національного університету «Львівська політехніка» (Інститут права, психології та інноваційної освіти, кафедра педагогіки та інноваційної освіти). Тема доповіді: «Проблеми та шляхи покращення якості освіти в закладах вищої та фахової передвищої освіти».
  • Чжу Фанчжоу (Zhu Fangzhou) – аспірантка з Китаю, яка навчається в аспірантурі Національного університету «Львівська політехніка» (Інститут права, психології та інноваційної освіти, кафедра педагогіки та інноваційної освіти). Тема доповіді: «Формування ключових професійних компетентностей майбутнього журналіста в процесі навчання».

Учасники конференції не лише проаналізували сучасні тенденції розвитку управління в освіті, але й обговорили дискусійні моменти, протиріччя та перспективи.

За результатами конференції підготовлено іменні сертифікати, програма та збірник тез доповідей учасників.

Фото з конференції Скріншот з онлайн-конференції Скріншот з онлайн-конференції Скріншот з онлайн-конференції Скріншот з онлайн-конференції Скріншот з онлайн-конференції Скріншот з онлайн-конференції Скріншот з онлайн-конференції