Кафедра МПА організувала для студентів тренінг на тему «Складові безбар’єрності»

Кафедра менеджменту персоналу та адміністрування
Фрагмент заставки заходу

7 листопада 2022 року кафедра менеджменту персоналу та адміністрування Інституту економіки і менеджменту Львівської політехніки спільно з громадською організацією «Безбар’єрність» організували для студентів тренінг на тему «Складові безбар’єрності».

Зовнішня експертка з інклюзивності цієї організації Ніна Мацюк розповіла студентам про концептуальні засади безбар’єрності, зокрема про Національну стратегію зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року, ухвалену в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів». Метою Національної стратегії є створення безперешкодного середовища для всіх груп населення, забезпечення рівних можливостей кожній людині реалізовувати свої права, отримувати послуги на рівні з іншими через інтегрування фізичної, інформаційної, цифрової, соціальної та громадянської, економічної та освітньої безбар’єрності до всіх сфер державної політики.

Лекторка ознайомила студентів з «Довідником безбар’єрності»: це гід із коректного спілкування та лексики, яка не травмує, він доступно розкриває, що таке бар’єри, стереотипи, інклюзія, залучення, недискримінація, толерантність, прийняття, доступність, гендерна рівність, правила коректної мови. Тренерка дала пояснення щодо використання нейтральної термінології у повсякденному житті.

Студенти під час тренінгу мали можливість пройти онлайн-тестування «Як правильно говорити про людину, яка має інвалідність?» та обговорити типові помилки щодо правильності застосування окремих термінів.

Ініціаторками зустрічі були доцентки кафедри менеджменту персоналу та адміністрування Галина Бойківська та Роксолана Винничук.

Заставка заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу