Кафедра адміністративного та фінансового менеджменту запрошує майбутніх лідерів

За матеріалами порталу Освіта.ua
Випускники кафедри АФМ

Чи хотіли б Ви бути керівником таких державних компаній, як АТ «Укрзалізниця», НАК «Нафтогаз України»? Або працювати в державних органах влади – Кабінеті Міністрів України, міністерствах і відомствах? А можливо, ви мрієте управляти бізнес-структурами, бути менеджером з управління персоналом, бюджетним аналітиком, брати участь у розвитку місцевих громад і територій?

Для підготовки фахівців саме такого профілю створено спеціальність «281 Публічне управління та адміністрування» у Національному університеті «Львівська політехніка» на кафедрі адміністративного та фінансового менеджменту.

Ця спеціальність поєднує у собі дисципліни з менеджменту, публічного управління, економіки та фінансів, які дозволяють усебічно підготувати майбутніх лідерів нашої країни, здатних у непрості часи реалізовувати масштабні проєкти з розвитку економіки, розбудовувати державний сектор, сприяти ефективній взаємодії публічного сектора та бізнесу. Ця спеціальність надає широкий спектр інших важливих для кар’єрного та управлінського успіху знань та навичок.

Щодо самого університету, то за словами директора Інституту адміністрування та післядипломної освіти Львівської політехніки Любомира Пилипенка, у ньому зараз навчається майже 35 тисяч студентів.

У 2021 році Львівська політехніка суттєво покращила свої позиції у загальному рейтингу Times Higher Education World University Rankings та увійшла до 600 найкращих університетів світу. У категорії «Бізнес і економіка» Львівська політехніка посіла позицію 301–400, і це також найкращий результат серед усіх українських вишів.

А в нещодавно оприлюдненому журналом «Forbes.ua» рейтингу кращих факультетів чи інститутів держави Інститут адміністрування та післядипломної освіти Львівської політехніки посів другу позицію у категорії «Менеджмент».

Завдяки створеному віртуальному середовищу Політехніки студенти навіть в умовах карантину повністю забезпечені найновішими освітніми матеріалами, бажаючі – гуртожитками, якісно працює медична служба.

Окрім цього, під час навчання на програмі студенти мають змогу скористатись додатковими корисними «бонусами»:

  • програми «подвійних дипломів» з європейськими університетами;
  • участь у академічних обмінах за програмою Еразмус+;
  • навчання підприємництву за грантовим проектом Creative Spark, який кафедра реалізовує спільно з Tech Startup school та Кінгстонським університетом (Лондон);
  • Jean Monnet – проєкт від Erasmus+, у рамках якого організовано осінні та весняні школи з трансферу технологій разом з іноземними спікерами та тренерами;
  • Active citizens – програма розвитку громадянського суспільства та об’єднання навколо вирішення соціальних проблем громад та спільнот;
  • програма SAIA – програма мобільності, за якою студенти кафедри можуть відвідати будь-який словацький університет на семестрове навчання та програма подвійних дипломів зі Словацьким університетом сільського господарства за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування».

До послуг студентів також інноваційна локація Львова – Tech Start Up School. За словами її директора, завідувача кафедри адміністративного та фінансового менеджменту Назара Подольчака, бізнес-інноваційний центр Tech Startup School Львівської політехніки створено для активізації інноваційної діяльності, розвитку стартап-проєктів, трансферу технологій у бізнес, комерціалізації інновацій, адаптації студентів до підприємницької діяльності.

Місія школи – забезпечити комфортне інноваційне середовище для створення та реалізації креативних інженерних бізнес-ідей та допомогти новаторам під керівництвом бізнес-тренерів та менторів пройти шлях від ідеї «start up» до побудови бізнес-моделі, пошуку інвестицій та комерціалізації інноваційного проєкту.

Ознайомитись із думкою студентів про навчання на спеціальності «Публічне управління та адміністрування» можна, переглянувши відеоролик.