Коли пару читає Ivan Navi: популярний співак зустрівся зі студентами Львівської політехніки

Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»
Ivan Navi

Іноді пари в університеті можуть нагадувати здійснення мрій. 27 листопада одночасно збулася мрія дуже багатьох студентів – шанувальників популярного співака Ivana Navi. ГО «Львівський Молодіжний Клуб» запросило виконавця однієї із рейтингових пісень «Такі молоді» на зустріч із політехніками, яка протривала цілу пару – понад півтори години.

Звичайно ж, величезна аудиторія 4-го навчального корпусу була вщерть заповнена, а студенти постійно прибували. Більшість, як не важко здогадатися, – дівчата. Та так і повинно бути!

Трохи часу співак, який лише на декілька років старший від своїх шанувальників, розповідав, як від кавер-гурту прийшов до сольної кар’єри, а також ділився власними думками про життя, цінності та те, що його спонукає досягати поставленої мети.

Каже, що програму-максимум: що має досягнути до 25 років (нині співакові – 26), – виконав. Став відомим в Україні, його пісні звучать на різних радіостанціях, відомі його сольні та спільні концерти. До 30-річчя мріє підкорити Європу, бо переконаний, що й там матиме не менше шанувальників.

– Важливо ставити перед собою цілі. А також не забувати: вміння йти за метою відіграє велику роль. Кожен для себе має зрозуміти, що найбільше подобається робити і в цьому напрямку розвиватися. Колись я потрапив на «Голос країни». Окрім голосу я не мав нічого. Але була віра у свої сили – це вже багато. Для мене то було чимось неймовірним. Окрім досвіду, тоді не здобув нічого (хоча й це дуже потрібно), але переконався: музика – це моє і я хочу в ній досягти успіху. Давно спостеріг, що завжди в моєму житті з’являються люди, які вірять у те, що я роблю і готові підтримати в цьому. Тож, не хочу бути банальним, та якщо чогось дуже запрагну, то рано чи пізно воно з’являється. У нашому житті направду багато шансів, головне – вміти ними скористатися, – каже Ivan Navi.

Велику роль свого часу в житті хлопця відіграло знайомство з Андрієм Кузьменком (Скрябіним). Саме він став поштовхом до серйозного пошуку себе в музиці, саме він придумав для Івана сценічне псевдо – Navi (Іван навпаки).

– Це людина, яка вміла показати справжнє життя. Я тоді співав у кавер-гурті. Шукав себе в музиці. Він порадив мені почати творити власний проект. Для мене Скрябін – це зразок людяності. Нині не так багато таких, як він – простих, щирих, справжніх. Він умів підтримувати й цінував інших людей.

Запитань від студентів було безліч. Склалося враження, що вони вирішили максимально дізнатися про свого кумира. І, на їхню радість, Іван був дуже щирий.

– Нехай вас критикують. Головне – не здаватися, а вірити. Я вірю в Бога і впевнений, що Він мені допомагає. Я завжди йду вперед і ніколи не зациклююся на тому, що кажуть інші. А роблю те, що люблю. А ще, знаю одну істину: що комфортніше живеш, то більше деградуєш. Прогресувати можна лише тоді, коли відчуваєш певний дискомфорт. Це спонукає до росту. Тому виходьте зі зони комфорту і зростайте, – закликав студентів співак.

Завершення зустрічі було дуже тривалим, бо всі хотіли сфотографуватися, на згадку. Ну й, звичайно, щоб похизуватися перед друзями: «до нас на пару в Політех приходив Ivan Navi».

Ivan Navi зустрівся зі студентами Львівської політехніки Ivan Navi зустрівся зі студентами Львівської політехніки Ivan Navi зустрівся зі студентами Львівської політехніки Ivan Navi зустрівся зі студентами Львівської політехніки Ivan Navi зустрівся зі студентами Львівської політехніки