ІТ Кластер підбив підсумки вступу на його програми: левова частка першокурсників навчатиметься у Політехніці

Львівський ІТ Кластер
Студенти і викладачі програм ІТ Кластеру

Львівський ІТ Кластер активно працює над втіленням освітніх проєктів, завдяки яким вдається реформувати, вдосконалювати та створювати нові сучасні бакалаврські програми. Вступна кампанія 2021 завершена, і вже у вересні понад тисяча першокурсників розпочнуть навчання на програмах, створених завдяки співпраці між університетами та Львівським ІТ Кластером.

У Національному університеті «Львівська політехніка» є 7 програм, створених у співпраці з ІТ Кластером. Тут також навчатиметься левова частка першокурсників – майже 700 студентів. Це кожен одинадцятий із тих, хто подав заявку на інноваційні програми Кластеру у Львівській політехніці.

Найбільшим попитом користується спеціальність Cybersecurity. На ній навчатиметься 260 осіб. Варто зауважити, що ІТ Кластер долучився до підготовки освітньої програми саме для спеціалізації 0400 «Адміністрування систем кібербезпеки», яку студенти матимуть змогу обрати вже після першого року навчання.

Вибірковий блок Artificial Intelligence на спеціальності Computer Science обрало 120 першокурсників. 106 першокурсників з вересня вивчатимуть Internet of Things, на Business Analytics & Data Science навчатиметься 70 студентів, 60 обрали спеціальність Robotics, а також на програму Devops & Project Management вступив 51 студент. Крім того, абсолютно новий напрямок IT Sales Management зацікавив 23 студентів.

Цьогорічна вступна кампанія відзначилась не лише рекордними кількісними показниками, але й високими прохідними балами вступників. Зокрема, мінімальний бал студентів, рекомендованих на бюджет на освітніх програмах Internet of Things та Business Analytics & Data Science Національного університету «Львівська політехніка», склав 193,4 та 196,4.