Міжнародна академічна мобільність діє: фахівці Національного Еразмус+ офісу в Україні побували у Політехніці

Ірина Мартин, тижневик «Аудиторія»
фото зустрічі  фахівців Національного Еразмус+ офісу в Україні у Львівській Політехніці

Моніторингова група Національного Еразмус+ офісу в Україні здійснила візит до Львівської політехніки.

Фахівці програми Іванна Атаманчук та Вероніка Єфименко зустрілися зі студентами, викладачами та відповідальними за міжнародну співпрацю на кафедрах, а також із працівниками Еразмус-офісу Центру міжнародної освіти університету.

– Це дуже важлива подія, адже програма Еразмус К1, у якій Львівська політехніка бере участь, діє на державному рівні. Щоб кількість міжнародних академічних обмінів зростала, треба чітко дотримуватися вимог, відповідно до Міжнародної хартії Еразмус+. Інформацію про це потрібно максимально поширювати, – розповідає очільниця Центру міжнародної освіти Львівської політехніки Наталя Гоц.

На зустрічі в Еразмус-офісі університету його працівники інформували про роботу за цією програмою та відповідні документи своєї діяльності. Інформація про всі 17 конкурсів, які вже оголошено студентам, аспірантам, викладачам, адміністрації, є на сайті.

На зустрічі зі студентами, які вже скористалися програмою і з тими, які не пройшли за конкурсом, розгорілася дискусія про досвід участі в Еразмус+, позитивні моменти і проблеми. Результатом стало рішення створити спільноту студентів-випускників програми академічної мобільності Еразмус+, які мають ширші можливості працевлаштування як в Україні, так і в Європі. Відтак вони зможуть ділитися своїм досвідом із майбутніми учасниками програми.

Аналогічно своїм досвідом поділилися викладачі. Коли до розмови долучилися відповідальні за міжнародну діяльність кафедр, представники Еразмус-офісу порушили питання доступності та прозорості програми.

Центр міжнародної освіти інформував моніторингову комісію про те, як саме конкурс відбувається в університеті. Представниці комісії відповіли на численні запитання учасників зустрічі. Загалом роботу Львівської політехніки визнали позитивною, однак докладнішу оцінку з цього приводу буде висвітлено у відповідному звіті комісії.

Фахівці Національного Еразмус+ офісу в Політехніці Фахівці Національного Еразмус+ офісу в Політехніці Фахівці Національного Еразмус+ офісу в Політехніці Фахівці Національного Еразмус+ офісу в Політехніці Фахівці Національного Еразмус+ офісу в Політехніці