Фахівці МІОКу провели черговий вебінар щодо користування порталом «Український освітній всесвіт»

Сайт Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою
Скріншот з онлайн-заходу

19 червня 2021 року відбувся черговий із вебінарів-практикумів, які організовує Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» для педагогів українознавчих закладів зі всього світу для ознайомлення з функціоналом порталу «Український освітній всесвіт».

Цього разу учасниками вебінару стали директори та вчителі українських шкіл різних типів навчання зі США, Канади та Аргентини.

Координатор проєкту Олена Мицько привітала вчителів, подякувала їм за бажання навчатися та здобувати новий досвід професійного спілкування на платформі «Українського освітнього всесвіту» та наголосила, що зараз відбувається перший етап роботи з порталом, адже попереду розширення функціоналу і ще більше можливостей для єднання українських освітян із різних куточків світу.

Співорганізатор вебінарів Оксана Левицька, голова Світової Виховно-Освітньої Ради Світового Конґресу Українців, зазначила, що інтерес до роботи порталу зростає, і це вчергове підтверджує кількість учасників, які зголошуються на практикуми: «Вчителі не перестають навчатися, особливо в умовах онлайн. Дуже дякуємо команді МІОКу за організацію навчальних вебінарів».

Далі всі учасники розійшлися по окремих кімнатах, де тренери Олена Мицько, Наталя Мартинишин та Галина Темник докладно ознайомили їх із функціоналом порталу, а також покроково, з відпрацюванням практичних навичок, навчили не лише легко знаходити зазначені навчальні заклади на карті, а й реєструвати свої, публікувати новини, спілкуватися на форумах та обмінюватися навчальними матеріалами.

Нагадаємо, що портал «Український освітній всесвіт» – це перша онлайн-карта українознавчих освітніх закладів світу. Тут можна дізнатися про українознавчі заклади освіти у різних куточках світу, ознайомитися з їхньою діяльністю та поділитися своїм досвідом чи матеріалами на форумі для педагогів.