Фахівці галузі комп’ютерних наук та інформаційних технологій згуртувалися у Львівській політехніці

Анастасія СТЕПАНЯК, Центр комунікації Львівської політехніки
на конференції «Комп’ютерні науки та інформаційні технології»

17 вересня у нашому університеті стартувала XIV Міжнародна науково-технічна конференція «Комп’ютерні науки та інформаційні технології» (CSIT’2019), яку організував інститут Політехніки з аналогічною назвою. Подія зібрала фахівців з України, Польщі, Франції, Швеції, Іспанії, Чехії, Сербії, Німеччини та інших країн для обговорення сучасних тенденцій у сфері комп’ютерних наук, інформаційних технологій, прикладної лінгвістики та в інших суміжних галузях. Триватиме конференція до п’ятниці, 20 вересня.

Відкрили захід директор Інституту комп'ютерних наук та інформаційних технологій Микола Медиковський та проректор із міжнародних зв'язків Олег Матвійків:

– Ця конференція має свою історію. Її засновано 2000 року, і вона справді є цікавою, оскільки наш регіон має хороші зв’язки з ІТ-індустрією. Результати, які показує ця конференція, є дуже важливими і корисними для нашої наукової спільноти. Знаю, що організаційний комітет плідно попрацював над проведенням цієї конференції.

Не оминули офіційне відкриття й Львівська міська рада в особі заступника міського голови з питань розвитку Андрія Москаленка, заступник директора Lviv Convention Bureau Олег Пастущак та очільник Західноукраїнської секції ІЕЕЕ Михайло Андрійчук.

Конференція працює за дванадцятьма напрямами: це, зокрема, штучний інтелект, фізичні системи, розробка програмного забезпечення, інтелектуальні технології управління, інженерія даних та знань, прикладна лінгвістика, індуктивне моделювання та інші.

на конференції «Комп’ютерні науки та інформаційні технології» на конференції «Комп’ютерні науки та інформаційні технології» на конференції «Комп’ютерні науки та інформаційні технології» на конференції «Комп’ютерні науки та інформаційні технології» на конференції «Комп’ютерні науки та інформаційні технології» на конференції «Комп’ютерні науки та інформаційні технології» на конференції «Комп’ютерні науки та інформаційні технології»