Провідний фахівець-практик у галузі ІТ з Норвегії прочитав лекцію для студентів ІКНІ Львівської політехніки

Кафедра програмного забезпечення Львівської політехніки
на лекції

12 вересня 2018 року студенти кафедр програмного забезпечення та систем штучного інтелекту Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій Львівської політехніки мали змогу відвідати відкриту лекцію на тему «How AI is transforming traditional businesses – some practical examples», яку провів Geir Egil Myhre, провідний фахівець-практик у галузі комп’ютерних наук та штучного інтелекту, співзасновник та СЕО Pivotic.com (Осло, Норвегія).

Під час цікавої та професійної доповіді, яку відвідали близько 300 студентів, майбутні програмісти та фахівці в галузі штучного інтелекту довідались про те, як технології докорінно змінюють наш світ, спосіб життя і ведення бізнесу.

Перша частина лекції була присвячена технологіям і процесам програмної інженерії. Спікер зосередив увагу на різних рівнях архітектури програмних систем, важливості усіх процесів програмної інженерії, на роль досвіду користувача (UX) у розробці успішних програмних продуктів та взаємному впливу бізнес-процесів і ІТ. В другій частині своєї захоплюючої доповіді Geir Myhre показав на практичних прикладах, як штучний інтелект змінює бізнес-моделі сучасних компаній, починаючи від біржових брокерів і закінчуючи мережею перукарських салонів.

Це вже не перший виступ керівника компанії Pivotic перед студентами ІКНІ. Geir Myhre висловив зацікавлення у підтримці в навчанні талановитих студентів у рамках подальшої співпраці з кафедрами Інституту.

на лекції на лекції на лекції