Експертка із США Лінда Норріс прочитала лекцію для студентів кафедри історії, музеєзнавства та культурної спадщини

Кафедра ІМКС Львівської політехніки
Лінда Норріс читає лекцію

Американська експертка музейної справи, директорка Міжнародної коаліції місць сумління (International Coalition of Sites of Conscience) Лінда Норріс відвідала кафедру історії, музеєзнавства та культурної спадщини Національного університету «Львівська політехніка». Дослідниця провела інтерактивну лекцію про музейну практику для студентів спеціальності «Музеєзнавство, пам’яткознавство».

Особлива увага була присвячена висвітленню ролі музею у суспільстві, взаємодії музеїв з громадами, формулюванню та розробці візії, місії та стратегічного плану музейної діяльності у контексті сучасних викликів. Лінда Норріс наголосила, що одним з найважливіших завдань музейних працівників є творення зв’язків між людьми та громадами, розвиток креативного потенціалу та застосування нових практичних підходів у взаємодії з музейною аудиторією.

Дослідниця навела приклади успішних зарубіжних проєктів музейної практики, застосування інноваційних підходів та проаналізувала проблематику висвітлення різних видів історико-культурної спадщини. Експертка подала практичні рекомендації щодо застосування концепції чотирьох істин в експозиційній діяльності музею, а також заторкнула питання ідентичності музею, взаємодії з громадами, діяльності українських музеїв у США та застосування креативних інноваційних підходів.

Друга частина зустрічі була проведена у форматі запитань та дискусії. Студенти скористалися нагодою почути відповіді міжнародного експерта на актуальні питання, поспілкуватися англійською на професійну тематику та висловити свої міркування з приводу подальшого розвитку музейної справи в Україні.

Лінда Норріс читає лекцію Лінда Норріс читає лекцію Лінда Норріс читає лекцію