Дистанційне навчання: креативні рішення студентів Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій

За матеріалами сайту Sigma Software University
дистанційне навчання

Перехід на дистанційне навчання несе із собою чимало викликів та можливостей як для освітян, так і для студентства. Наприкінці квітня партнер Sigma Software University – Національний університет «Львівська політехніка» – провів Всеінститутський хакатон стартапів від ІКНІ. Його головною метою було надати студентам можливість власноруч знайти рішення тих проблем, які виникають під час навчання у форматі онлайн.

Для організаторів заходу – профбюро студентів Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій – та команд перехід в онлайн став гарним рішенням в умовах всеукраїнського карантину. Для колективної роботи учасники обрали GitLab та ZOOM, тому всім було комфортно та зручно.

Упродовж 20–22 квітня вісім команд працювали над рішеннями, які були покликані полегшити студентське життя під час дистанційного навчання.

Традиційно на підготовку та реалізацію свого проєкту у команд було лише 48 годин. 22 квітня вони презентувати свої наробки експертному журі. Компанію Sigma Software серед членів журі представляла Наталя Мельникова, тренінг-менеджер, яка поділилася своїми враженнями:

– Учасники презентували вісім крутих ідей. У своїх проєктах команди використали ігрові рішення, повноцінні додатки, платформи та навіть Telegram ботів. Одні проєкти допомагали мотивувати студентів до навчання, вирішувати проблему пошуку потрібних навчальних матеріалів або університетських заходів; інші пропонували рішення для організації дистанційної практики та отримання фідбеку від компаній та викладачів. Розумний календар та бот-шукач, додаток, який розпізнавав студентів, які списують під час іспиту та гра, яка пояснює основи програмування – те, чим дивували журі команди.

Серед ключових критеріїв оцінювання робіт були: унікальність ідеї та якісний аналіз ринку та конкурентів, чітка та зрозуміла презентація проєкту та демонстрація продукту із основним функціоналом.

– Журі були приємно вражені роботою переможців – команди Don’t be crazy, – каже пані Наталя. – Вони презентували вебсервіс, який поєднує всі наявні завдання у єдиний список та нагадує студенту, яке завдання потрібно зробити в першу чергу.

Не можемо не згадати про ще одну команду, з якою у Sigma Software вже знайомі за зимовою Agile-практикою.

– На мою думку, команда JustBest дуже достойно виступила у змаганні. Вони розробили унікальний додаток, що дає змогу раціонально та ефективно планувати час студента, враховуючи події університету, дедлайни захистів лабораторних робіт та проєктів. Вони однозначно виросли та вдосконалили свої професійні навички, – каже Наталя Мельникова.

Переможці Всеінститутського хакатону стартапів від ІКНІ отримали запрошення до участі в Agile-практиці від Sigma Software University. Офіційне ж нагородження учасників відбудеться після закінчення карантину.