Директорка МІОК виступила на конференції «Перспективи викладання та вивчення української мови як іноземної»

За матеріалами сайту Укрінформ
онлайн-конференція

30 вересня відбулася конференція «Перспективи викладання та вивчення української мови як іноземної». Її організували Український інститут, Національна комісія зі стандартів державної мови та Український кризовий медіа-центр. Як повідомляють, онлайн-аудиторія заходу склала майже 2 тисячі осіб.

Під час конференції учасники обговорили, зокрема, проблематику викладання української мови за кордоном; поточний стан справ та основні виклики, пов’язані з викладанням української як іноземної; дорожню карту з промоції української мови у світі.

Вивчення української за кордоном цікавить не лише діаспору, розповіла, зокрема, директорка Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» Ірина Ключковська.

– Основним пластом зацікавлених у вивченні мови як іноземної є не тільки представники старої діаспори, а й новітні трудові мігранти, які інтегруються та асимілюються у діаспору через школи вихідного дня. І, звичайно, вищі україномовні студії, що входять до системи славістичних студій. Зацікавлені у вивченні також іноземні студенти, які приїхали здобувати вищу освіту в Україну і є потенційними носіями через мову правдивих знань про Україну і нашу культуру, студенти-іноземці, які вступають на українознавчі студії і представники дипломатичних установ, – зазначила Ірина Ключковська.

на онлайн-конференції «Перспективи викладання УМІ» на онлайн-конференції «Перспективи викладання УМІ»