Двоє студентів Хмельницького політехнічного коледжу навчаються в США на запрошення американської сторони

Хмельницький політехнічний фаховий коледж Львівської політехніки
Марія Сурник та Олексій Горбатенко

Здається, зовсім недавно приємна звістка зворушила усіх викладачів і студентів Хмельницького політехнічного фахового коледжу Національного університету «Львівська політехніка»: студентка відділення економіки і менеджменту Марія Сурник стала однією із семи фіналісток, які отримали річне запрошення на навчання в американському Northern Virginia Community College за спеціальністю «Бізнес-менеджмент». Нині вона навчається у штаті Вірджинія та дистанційно – на IV курсі у Хмельницькому політехнічному коледжі.

І ось ще один представник коледжу – Олексій Горбатенко – став одним із п’яти українських студентів, що отримали запрошення на річне навчання в американський College of DuPage (штат Іллінойс) за спеціальністю «Медіаграмотність та боротьба з дезінформацією». Цей пілотний проєкт фінансує Державний департамент США.

Юнак здобув неабияку повагу студентського та педагогічного колективів Хмельницького політехнічного фахового коледжу, неодноразово разом зі своєю командою перемагав у військово-спортивній грі «Джура (Сокіл)», був активним у спортивному та культурному житті навчального закладу.

Цими днями викладачі і студенти коледжу отримали вітання з Днем Соборності України від Марії та Олексія, які стали ще й послами миру і надії на Перемогу та процвітання рідної України.

Марія Сурник та Олексій Горбатенко Марія Сурник та Олексій Горбатенко