Студентка Хмельницького політехнічного коледжу стала фіналісткою програми CCI 2023 і навчатиметься у США

Хмельницький політехнічний фаховий коледж Львівської політехніки
Марія Сурник

Голова студради відділення економіки та менеджменту Хмельницького політехнічного фахового коледжу Національного університету «Львівська політехніка» Марія Сурник стала фіналісткою міжнародної програми CCI 2023 й отримала запрошення на річне навчання в американському Northern Virginia Community College за спеціальністю «Бізнес-менеджмент».

Програма Community College Initiative триває уже три роки в Україні та фінансується Державним департаментом США. Цьогоріч для українських претендентів розширили програми участі та перелік американських коледжів, які зустрічають українських гостей.

Спеціалістка з академічних зв’язків секції публічних відносин Посольства США в Україні Віра Терновська впродовж усіх етапів відбору супроводжувала конкурсантів, консультувала та підтримувала їх. Студентка Хмельницького політехнічного коледжу пройшла кілька етапів відбору: оформлення та переклад документів, написання п’яти мотиваційних есе, онлайн-інтерв’ю англійською мовою для американського посольства. У фіналі брали участь п’ятнадцять претендентів, з яких відібрали семеро найкращих з України.

Марія Сурник стала вже третьою серед хмельницьких політехніків, що стали переможцями цього конкурсу. Марія навчатиметься у штаті Вірджинія, що поблизу Вашингтона, а також дистанційно на IV курсі Хмельницького політехнічного фахового коледжу.

Докладніше – на сайті Хмельницького політехнічного фахового коледжу.