Двоє львівських політехніків одержали премію Верховної Ради України молодим ученим за 2021 рік

Комітет Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій
Заставка до матеріалу

7 грудня 2022 року відбулося засідання об’єднаної Конкурсної комісії з розгляду питання «Про конкурс та подання щодо присудження Премії Верховної Ради України молодим ученим за 2021 рік». Премії присуджують за поданням Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій на основі рейтингового подання відповідної Конкурсної комісії за результатами експертиз.

За підсумками засідання було подано і зареєстровано проєкт Постанови Верховної Ради України «Про присудження Премії Верховної Ради України молодим ученим за 2021 рік».

13 грудня 2022 року Верховна Рада України прийняла Постанову № 2833-ІХ «Про присудження Премії Верховної Ради України молодим ученим за 2021 рік».

Серед лауреатів премії – двоє представників Національного університету «Львівська політехніка»:

  • Федушко Соломія Степанівна – кандидат технічних наук, доцентка кафедри соціальних комунікацій та інформаційної діяльності Інституту гуманітарних та соціальних наук – за роботу «Інтелектуальні методи, моделі та інформаційні технології контролю небезпечних захворювань в умовах пандемії» (у співавторстві);
  • Кочан Орест Володимирович – доктор технічних наук, доцент кафедри інформаційно-вимірювальних технологій Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології – за роботу «Науково-технічні засади підвищення точності промислових вимірювань температури термоелектричними перетворювачами».

Докладніше – на сайті Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій.