Доцентка кафедри ЕБПД стала експерткою в проєкті з оцінки екологічного сліду продукції програми EU4Environment

Кафедра екологічної безпеки та природоохоронної діяльності
Скріншот з онлайн-заходу

35 претендентів стали учасниками 3 тренінгів з оцінки екологічного сліду продукції (ЕСП, PEF) у рамках програми «Європейський Союз для довкілля» (EU4Environment), який фінансує ЄС.

Тренеркою була запрошена Ан Де Шрайвер – міжнародна експертка UNIDO (United Nations Industrial Development Organization), провідна експертка компанії PRé Sustainability, а модератором усіх трьох тренінгів був регіональний координатор Центру ресурсоефективного та чистого виробництва у Західному регіоні Володимир Попович.

Упродовж 3 днів учасники:

  • знайомилися з технічними особливостями екологічного сліду продукту, головними цілями і завданнями;
  • вивчали основні поняття оцінки життєвого циклу та стандарти ISO;
  • досліджували принципи та певні правила визначення категорій екологічного сліду продукції;
  • вчилися збирати дані для ЕСП-дослідження, моделювати процеси переробки відходів та аналізували отримані результати.

У тренінгах взяли участь представники центральних та місцевих органів української влади, підприємств, експертних і громадських організацій, бізнес-асоціацій, освітніх та науково-дослідних установ, які працюють над розвитком зеленої економіки та опікуються охороною довкілля.

Доцентка кафедри екологічної безпеки та природоохоронної діяльності Інституту сталого розвитку імені В’ячеслава Чорновола Львівської політехніки Марія Руда стала експерткою в проєкті з оцінки екологічного сліду продукції (ЕСП) у рамках виконання компоненту «Циркулярна економіка та нові можливості зростання» програми «Європейський Союз для довкілля» (EU4Environment) як випускниця програми тренінгів.

Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Сертифікат