Доцент Інституту права та психології Львівської політехніки – автор альбому схем проекту Трудового кодексу України

За матеріалами порталу «Українське право»
проект Трудового кодексу України

Проект Трудового кодексу України є одним з багатьох запропонованих для розгляду народними депутатами Верховної Ради України. Ознайомлення з його положеннями допоможе студентам українських юридичних вишів вивчити і зрозуміти основні проблеми сучасних трудових відносин.

Чинне трудове законодавство України потребує поглиблених змін у частині регулювання трудових відносин між працівником і роботодавцем. Закріплення права на працю як однієї з вимог Конституції України передбачає нові вимоги до його реалізації. Чинний нині Закон України про працю за своїм змістом та правовим регулюванням не відповідає інтересам суб’єктів трудових відносин та ринковим відносинам в Україні.

Метою створення альбому схем проекту трудового Кодексу України є ознайомлення студентів напряму «Право» з новими підходами законодавця до правового регулювання трудових відносин. Крім того, низку назв та основних визначень запропоновано англійською мовою, що сприятиме їхньому засвоєнню і розумінню студентами-іноземцями.

Автор альбому схем проекту Трудового кодексу України – Леонід Остапенко, доцент кафедри цивільного права та процесу Навчально-наукового інституту права та психології Національного університету «Львівська політехніка», кандидат юридичних наук.

За інформаціє про отримання посібника можна звертатися до автора у FaceBook.