Доцент Інституту гуманітарних та соціальних наук виступив у Мілані з лекцією про долю солдатів-італійців у Львові 1943 року

За матеріалами сайту Радіо Свобода
Іван Хома

«Італійські жертви Львова 1943 року», «львівська суперечлива справа» або «малоймовірна італійська трагедія у Львові» – так в італійській пресі та історіографії називають частково дослідженні факти про перебування інтернованих вояків Італії на території України в період Другої світової війни. Тема згадана і в українській історичній науці, де ще більше бракує серйозних досліджень.

Днями у Мілані виступив з лекцією львівський історик, доцент кафедри історії, музеєзнавства та культурної спадщини Національного університету «Львівська політехніка» Іван Хома, який вивчав питання, що ж сталося з італійськими солдатами восени 1943 року: колишніх союзників справді масово знищували німці чи діяння нацистів перебільшила радянська пропаганда з метою приховати воєнні злочини СРСР?

Докладніше – у матеріалі Маловідомі сторінки Другої світової: чи було масове вбивство солдатів-італійців у Львові 1943 року? на сайті Радіо Свобода.