Досвід та ініціативи Університету презентували під час марафону «IP&I: як комерціалізувати інтелектуальну власність?»

Науково-дослідна частина Львівської політехніки
Фото з презентації

ІР Офіс за підтримки iHUB до Міжнародного дня інтелектуальної власності 27–28 квітня 2023 року в місті Києві організував марафон «IP&I: Як комерціалізувати інтелектуальну власність?».

Захід відбувався за участю представників влади, бізнесу та академічного середовища у форматі жвавої дискусії про проблеми та шляхи їхнього розв’язання, зокрема побудову логічної моделі розвитку трансферу технологій у закладах вищої освіти і наукових установах. Учасниками події стали понад 100 осіб з різних міст України.

Зокрема, у фокусі другого дня марафону були моделі розвитку трансферу технологій у закладах вищої освіти і наукових установах. IP офіс презентував модель трансферу технологій через розвиток мережі Центрів підтримки технологій та інновацій / Technology and Innovation Support Center в Україні. Зі свого боку, учасники стратегічної сесії презентували успішні кейси із трансферу технологій в українських університетах: Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Сумському національному аграрному університеті, Харківському національному університеті імені В. Каразіна.

Від Національного університету «Львівська політехніка» участь у заході брали Олег Дума, ментор стартапів у Tech StartUp School, старший викладач кафедри адміністративного та фінансового менеджменту Інституту адміністрування, державного управління та професійного розвитку, та Олена Лукачук, наукова співробітниця групи комерціалізації наукових досліджень та захисту об’єктів права інтелектуальної власності, доцентка кафедри політології та міжнародних відносин Інституту гуманітарних та соціальних наук.

Підсумком дводенного марафону стало озвучення основного завдання, яке постало перед фахівцями у сфері інтелектуальної власності та інновацій зі всієї України: «Ми маємо навчити наше інноваційне середовище заробляти на тому продукті, який вони продукують. Маємо навчити наші університети та академії не просто реєструвати винаходи чи в кращому випадку підтримувати чинність охоронних документів, а вміти їх комерціалізувати і створити для цього всі умови», – і яке кожен учасник поїхав реалізовувати у свій ЗВО.

Докладніше – на сторінці Науково-дослідної частини у соцмережі Фейсбук.

Фото з презентації Фото з презентації Фото з презентації Фото з презентації Фото з презентації Фото з презентації