До уваги українських науковців пропонують посібник «Інструкція виживання з рецензування»

Національний фонд досліджень України
Заставка до матеріалу

Державна науково-технічна бібліотека України пропонує до уваги вчених посібник «Інструкція виживання з рецензування» англійською мовою.

Що відбувається, коли автор подає наукову статтю до журналу? Чим займаються редактори? І найважливіше: що відбувається під час процесу рецензування наукових статей?

Research Square, Scholastica та Access 2 Perspectives об’єднали свої зусилля, щоб запропонувати посібник, який допоможе в роботі як авторам, так і рецензентам.

Мета цього посібника – допомогти зрозуміти життєвий шлях, який проходить рукопис після подання в редакцію журналу. В посібнику розглянуто основні проблеми редакторів під час первинного рецензування рукопису та безпосередні етапи рецензування рукопису, що відбуваються в більшості наукових журналів.

Посібник допоможе зрозуміти життєвий шлях рукопису від подання до відхилення або прийняття. В посібнику докладно розглянуто процес рецензування й типи листів з редакційними рішеннями, які автор, ймовірно, отримає від журналів, а також про те, як можна написати ефективні листи-відповіді з коментарями щодо рукопису. В посібнику також описані кроки, які можна зробити після прийняття остаточного рішення, щоб забезпечити успішний результат для публікації рукопису.

Посібник «Інструкція виживання з рецензування»