До Львівської політехніки завітали члени міжфракційного депутатського об’єднання «Єврооптимісти»

Прес-служба Львівської політехніки
Єврооптимісти

Члени міжфракційного депутатського об’єднання «Єврооптимісти» у Верховній Раді України провели низку зустрічей у стінах Львівської політехніки. Нагадаємо, що до цього об’єднання увійшли народні депутати України, які представляють низку парламентських фракцій, зокрема «Батьківщину», «Блок Петра Порошенка», «Народний фронт», «Самопоміч», та позафракційних. Воно було створене задля координації парламентської роботи з метою втілення європейських реформ. Нині єврооптимістами вважають себе 25 народних депутатів.

Всеукраїнський «Тур Оптимізму», у межах якого відбулися зустрічі в Університеті, – це серія діалогів із громадянами та громадським сектором для визначення проблемних питань на місцях, виявлення очікувань щодо діяльності депутатів-єврооптимістів та залучення пересічних громадян до суспільно-політичного життя.

Як твердять молоді депутати, вони їдуть в регіони, щоб вивчити проблеми та виклики в суспільстві; довести, що кожен має змогу реалізуватися в політичному і громадському житті; розповісти про перемоги та поразки молодих політиків, стимулювати й надихати суспільство до громадської активності.

Цього разу до Львова завітали Наталія Кацер-Бучковська, Сергій Лещенко, Світлана Заліщук, Вікторія Войціцька, Олексій Рябчин та Оксана Юринець. В Актовій залі головного корпусу й у політехнічній Tech StartUp School вони зустрілися зі студентами Львівської політехніки та представниками громадських організацій. Депутати розповіли про роботу об’єднання, продемонстрували промо-ролик «Тур Оптимізму» та неформально поспілкувалися зі слухачами, відповіли на запитання аудиторії.

– Кожен голос має свою вагу, – наголошує народний депутат України Вікторія Войціцька. – Кожен голос людини, яка прийде і скаже «так» чи «ні» тим чи іншим політикам, буде впливати на майбутнє країни. Є гіркий досвід у розвинутих демократіях, у Великобританії, де результати «Брексіту» продемонстрували, що саме молодь не виявила ініціативу й не проголосувала за своє майбутнє, після чого почала журитися: що ж наробили політики?! Наша ідея полягає в тому, щоб почути, чому молодь не ходить на вибори і що маємо зробити для того, аби юне покоління туди пішло.

студенти Єврооптимісти Єврооптимісти Оксана Юринець